Skip to content

RESURGAM Project publica Buletinul Tehnic

Tue, 18 January, 2022

Un buletin tehnic a fost lansat de RESURGAM (Robotic Survey, Repair & Agile Manufacture), un proiect care va introduce sudarea de tip "Friction Stir Welding" de inalta productivitate a otelului in santierele navale europene.

Initiativa de cercetare multinationala, finantata de UE, de trei ani, va dezvolta un sistem robotic FSW care sa permita sudarea prin frecare cu agitare a otelului sub apa si sub petrol, permitand efectuarea reparatiilor pe structuri marine fara a fi necesara aducerea navelor sau platformelor la tarm. doc uscat.

Capacitatile de fabricatie si reparatii vor fi sustinute de infrastructura digitala sigura Industry 4.0, deja vazuta in utilizare pe scara larga in industria auto si aerospatiala.

Buletinul, care poate fi descarcat mai jos, prezinta progresele inregistrate in timpul RESURGAM pana acum si detaliaza dezvoltarea tehnica a instrumentelor si tehnicilor FSW care stau la baza proiectului.

RESURGAM - Technical Bulletin No 1 - pdf - 2mb

 

TWI colaborează cu ACLUNAGA, NED-Project, AISTER, Asociația Constructorilor de Nava din Turcia, Universitatea din Limerick, Universitatea din Lancaster (J4IC), TU Delft, Forth Engineering, Stirweld, ESI și Element Six. Proiectul este gestionat de EWF.

Puteți afla mai multe despre progresele înregistrate în sudarea oțelului prin agitare prin frecare, înregistrându-vă la următorul nostru webinar din februarie 2022