Skip to content

TWI Investeste In Viitorul EHLA

Thu, 26 March, 2020

În urma achiziției primului sistem EHLA din Marea Britanie, TWI finanțează un proiect de cercetare de bază care investighează capacitățile și potențialul viitor al tehnologiei EHLA.

Condus de Charlotte Blake și Josh Barras, din echipa de producție de aditivi laser TWI, acest proiect de cercetare va investiga rezultatele procesării și proprietății materiale ale depunerii EHLA.

Procesul EHLA este legat de placarea cu laser sau depunerea de metale laser (LMD). Este un format de mare viteză, permițând acoperirea suprafețelor mai mare de zece ori mai rapid decât este posibil în prezent folosind sisteme convenționale LMD. În același timp, legăturile formate între materialul substratului și acoperirea sunt mai puternice decât cele din alte tehnologii de mare viteză, cum ar fi pulverizarea, ceea ce înseamnă că acoperirile sunt mai puternice și mai durabile.

Acoperirile EHLA sunt, prin urmare, de interes pentru industria auto, aerospațială și petrol și gaze. Această tehnologie oferă o soluție pe termen lung la probleme precum protecția împotriva coroziunii și uzurii, cu o viteză care permite fabricarea în masă. Aplicațiile viitoare pot implica, de asemenea, dezvoltarea de îmbinări complexe de materiale sau acoperiri hibride, în care EHLA este capabilă de împerecheri de materiale care nu pot fi produse în mod fiabil folosind tehnologiile actuale.

Prin acest program de cercetare de bază, vor avea loc investigații cu privire la proprietățile și compozițiile materialelor formate cu depunerea EHLA, cu comparații cu prelucrarea convențională a MDL. Sunt inițiate investigații inițiale cu privire la acoperirile din aliaj Inconel, care prezintă o posibilă cale de înlocuire a placării cromate hexavalente.

TWI încearcă, de asemenea, să recruteze un doctorat în lunile următoare pentru a se alătura echipei EHLA și a propulsa cercetările întreprinse în proiectul principal de cercetare. Un anunț pentru acest lucru va fi difuzat prin intermediul programului NSIRC.

Pentru mai multe informații despre procesul EHLA, vă rugăm să ne contactați sau vizitați site-ul web al Institutului Fraunhofer ILT.