Skip to content

Ce este Electron-Beam Welding

Sudarea cu fascicul de electroni (EB) este un proces de sudare prin fuziune prin care electronii sunt generati de un pistol de electroni si accelerati la viteze mari folosind campuri electrice. Acest flux de electroni de mare viteza este strans focalizat folosind campuri magnetice si aplicat materialelor care urmeaza sa fie imbinate. Fasciculul de electroni creeaza caldura cinetica pe masura ce afecteaza piesele de prelucrat, determinandu-le sa se topeasca si sa se uneasca.

Sudarea cu fascicul de electroni se realizeaza intr-un mediu vidat, deoarece prezenta gazului poate provoca imprastierea fasciculului. Datorita faptului ca este un proces de vid si din cauza tensiunilor ridicate utilizate, aceasta metoda de sudare este puternic automatizata si controlata de computer. Drept urmare, corpurile specializate si mesele CNC sunt utilizate pentru a muta piesele de prelucrat in interiorul camerei de vid de sudura.

Evolutiile recente in tehnologia masinilor de sudura cu fascicul de electroni au realizat o metoda locala de sudare cu fascicul de electroni, prin care pistolul cu fascicul de electroni este inchis intr-o cutie de vid pe partea materialului care urmeaza sa fie imbinat, mai degraba decat sa aseze intreaga piesa de lucru intr-o camera de vid.

Electron Beam Developments - Podcast

Care sunt avantajele sudarii cu fascicul de electroni?

Procesul de sudare cu fascicul de electroni este o tehnica foarte precisa si este, de asemenea, foarte repetabil datorita automatizarii necesare. Aceasta tehnologie de sudare creeaza, de asemenea, imbinari puternice si pure, care pot fi utilizate intr-o serie de aplicatii de ultima generatie pentru o gama larga de industrii. Sudarea cu fascicul de electroni ofera, de asemenea, un control precis al patrunderii sudurii de la o adancime mica de 0,0001 inch.

Procesul EB ofera, de asemenea, o zona mica afectata de caldura datorita raportului mare adancime-latime, care minimizeaza distorsiunea si contractia materialului, permitand in acelasi timp sudurile sa se efectueze in imediata apropiere a componentelor sensibile la caldura.
Sudarea cu fascicul de electroni prezinta, de asemenea, proprietati de rezistenta ridicata, mentinand pana la 95% din rezistenta materialelor de baza.
Deoarece tehnica este realizata intr-un mediu vidat, nu exista impuritati lasate de proces. Oxizii si nitrurile sunt eliminate in timp ce impuritatile din materialele in sine sunt vaporizate.
Sudarea EB este, de asemenea, extrem de automatizata si, prin urmare, controlabila, fiind in acelasi timp excelenta pentru imbinarea materialelor, cum ar fi metalele refractare sau diferite, care nu pot fi sudate cu procese conventionale.

Afla mai multe din webinarul inregistrat

Care sunt dezavantajele sudarii cu fascicul de electroni?

Principalul dezavantaj al acestui proces este ca tehnologia sudorului cu fascicul de electroni este costisitoare si necesita intretinere frecventa pentru a se asigura ca echipamentul functioneaza corect. Ca urmare, suportul necesar pentru mentinerea acestei tehnologii de sudare cu vid cu energie ridicata poate fi solicitant.

Servicii de sudare cu fascicul de electroni

TWI are zeci de ani de expertiza in dezvoltarea proceselor cu fascicul de electroni, inclusiv o serie de inovatii ale tehnicii. Echipamentul nostru include diverse masini EB cu o gama de iesiri de tensiune si putere si diferite dimensiuni ale camerei de vid, ceea ce inseamna ca putem prelucra atat componente mici, cat si mari. Sustinem companiile din intreaga industrie in probleme precum proiectarea, selectia proceselor, fabricarea si controlul calitatii.

Aflati mai multe despre serviciile noastre cu fascicul de electroni

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati prin e-mail:

contact@twi-romania.com