Skip to content

Ce este MRL (Manufacturing Readiness Level)?

Ce inseamna MLR (Manufacturing Readiness Level)?

MRL este o metoda de intelegere a maturitatii pregatirii unui proces de fabricatie, similar cu modul in care nivelurile de pregatire tehnologica (TRL) sunt utilizate pentru a intelege maturitatea tehnologiei. MRL-urile permit inginerilor sa aiba o baza de date consistenta pentru intelegerea evolutiei maturitatii productiei.

contact@twi-romania.com

 

ad-generic-300x250

Vrei sa vezi cele mai recente podcasturi TWI pe Youtube?

 

Ce masoara MRL-urile?

Conceptul MLR a fost dezvoltat de Departamentul de Aparare al Statelor Unite (DoD) pentru a evalua maturitatea unui proces de fabricatie de-a lungul fazelor sale de conceptie, dezvoltare, implementare si sustinere a progresului. MRL-urile se bazeaza pe o scara de la 1 la 10, 10 fiind cele mai mature.
DoD defineste cele 10 niveluri dupa cum urmeaza:

Faza

Conduce la

MRL 

Definitie

Descriere

Analiza solutiilor materiale

Revizuirea deciziei de dezvoltare materiala

1

Implicatiile de baza ale productiei identificate

Cercetarea de baza extinde principiile stiintifice care pot avea implicatii de fabricatie. Accentul este pus pe o evaluare la nivel inalt a oportunitatilor de productie. Cercetarea este libera.

2

Concepte de fabricatie identificate

Inventia incepe. Stiinta fabricarii si / sau conceptul descris in contextul aplicatiei. Identificarea abordarilor materiale si de proces se limiteaza la studii si analize de hartie. Fezabilitatea si problemele initiale de fabricatie apar.

3

S-a dezvoltat dovada de fabricatie a conceptului

Efectuați experimente analitice sau de laborator pentru validarea studiilor pe hârtie. Au fost create hardware sau procese experimentale, dar nu sunt încă integrate sau reprezentative. Materialele și / sau procesele au fost caracterizate pentru a fi fabricate și disponibile, dar sunt necesare evaluări și demonstrații suplimentare.

Milestone A -decizie

4

Capability to produce the technology in a laboratory environment

Au fost identificate investițiile necesare, cum ar fi dezvoltarea tehnologiei de fabricație. Procesele de asigurare a fabricabilității, producibilității și calității sunt în vigoare și sunt suficiente pentru a produce demonstranți de tehnologie. Riscuri de fabricație identificate pentru construirea prototipului. Motori de costuri de fabricație identificați. Evaluările de productivitate ale conceptelor de proiectare au fost finalizate. Parametrii cheie de performanță de proiectare identificați. Nevoi speciale identificate pentru scule, instalații, manipularea materialelor și abilități.

Maturarea tehnologiei și reducerea riscurilor

Milestone B - decizie

5

Capacitatea de a produce componente prototip într-un mediu relevant pentru producție

Strategia de fabricație rafinată și integrată cu Planul de gestionare a riscurilor. Identificarea tehnologiilor și componentelor abilitatoare / critice este completă. Materialele prototip, instrumentele și echipamentele de testare, precum și abilitățile personalului, au fost demonstrate pe componente într-un mediu relevant pentru producție, dar multe procese și proceduri de fabricație sunt încă în curs de dezvoltare. Eforturi de dezvoltare a tehnologiei de fabricație inițiate sau în curs. Evaluări de productivitate ale tehnologiilor și componentelor cheie în desfășurare. Model de cost pe baza unei hărți detaliate a fluxului de valori de la un capăt la altul.

6

Capacitatea de a produce un prototip de sistem sau subsistem intr-un mediu relevant pentru productie

S-a dezvoltat abordarea initiala de fabricatie. Majoritatea proceselor de fabricatie au fost definite si caracterizate, dar exista inca modificari semnificative de inginerie / proiectare. S-a finalizat proiectarea preliminara a componentelor critice. Evaluarile de productivitate ale tehnologiilor cheie sunt complete. Materialele prototip, instrumentele si echipamentele de testare, precum si abilitatile personalului au fost demonstrate pe subsisteme / sisteme intr-un mediu relevant pentru productie. Analiza detaliata a costurilor include tranzactii de proiectare. Obiectivele de cost alocate. Consideratiile privind productivitatea modeleaza planurile de dezvoltare a sistemului. Identificarea elementelor cu lant lung si cheie de aprovizionare. Evaluarea capacitatilor industriale pentru Etapa B finalizata.

Dezvoltare inginerie si productie

evaluare post-CDR (Critical design review)

7

Capacitatea de a produce sisteme, subsisteme sau componente intr-un mediu reprezentativ pentru productie.

Proiectarea detaliata este in curs. Specificatiile materialului sunt aprobate. Materiale disponibile pentru a respecta programul planificat de construire a liniei pilot. Procese si proceduri de fabricatie demonstrate intr-un mediu reprezentativ pentru productie. Sunt in curs de desfasurare studii comerciale detaliate si evaluari de risc. Modele de costuri actualizate cu modele detaliate, adunate la nivelul sistemului si urmarite in functie de tinte. Eforturi de reducere a costurilor unitare in curs. Lantul de aprovizionare si asigurarea calitatii furnizorilor evaluate. Au existat planuri de achizitii pe termen lung. Initierea proiectarii si dezvoltarii instrumentelor de productie si a echipamentelor de testare.

Milestone C - decizie

8

Capacitatea liniei pilot a fost demonstrata. Gata sa inceapa productia cu rate reduse.

Proiectarea detaliata a sistemului in esenta completa si suficient de stabila pentru a intra in productia de rata scazuta. Toate materialele sunt disponibile pentru a respecta programul de productie planificat cu rate reduse. Procese si proceduri de fabricatie si calitate dovedite intr-un mediu de linie pilot, sub control si pregatite pentru productia cu rate reduse. Riscurile de producibilitate cunoscute nu prezinta niciun risc semnificativ pentru productia cu rate reduse. Modelul costului ingineresc, bazat pe proiectare detaliata si validat. Lantul de aprovizionare stabilit si stabil. Evaluarea capacitatilor industriale pentru Etapa C.

Productie si desfasurare

Decizie de productie cu tarif complet

9

Producția de rată scăzută a fost demonstrată. Posibilitatea de a începe producția cu tarif complet.

Caracteristicile majore de proiectare a sistemului sunt stabile si dovedite in testare si evaluare. Materialele sunt disponibile pentru a respecta programele de productie cu tarif planificat. Procesele si procedurile de fabricatie sunt stabilite si controlate la trei sigme sau la un alt nivel de calitate adecvat pentru a indeplini tolerantele caracteristice cheie de proiectare intr-un mediu de productie cu rata mica. Monitorizarea riscului de productie este in desfasurare. Obiectivele de cost ale productiei initiale cu rata redusa (LRIP) au fost atinse, curba de invatare validata. Model de cost real dezvoltat pentru mediul de productie cu tarif complet, cu impactul imbunatatirii continue.

Operatiuni si suport


N/A

 

10

Productia cu viteza maxima demonstrata si practici de productie slabe in vigoare.

Acesta este cel mai inalt nivel de pregatire pentru productie. Modificarile ingineresti / de proiectare sunt putine si, in general, se limiteaza la imbunatatirea calitatii si a costurilor. Sistemul, componentele sau articolele sunt in curs de productie si indeplinesc toate cerintele de inginerie, performanta, calitate si fiabilitate. Toate materialele, procesele si procedurile de fabricatie, echipamentele de inspectie si testare sunt in productie si controlate la sase sigme sau la un alt nivel de calitate adecvat. Costul unitar de productie cu tarif complet indeplineste obiectivul, iar finantarea este suficienta pentru productia la tarifele solicitate. Practici slabe bine stabilite si imbunatatiri continue ale procesului in curs.

Abordarea nivelurilor de pregatire pentru productie

TWI are o lunga istorie de lucru cu membrii sai, intr-o gama larga de sectoare industriale, pentru a-i ajuta sa isi dezvolte capacitatile de pregatire pentru productie.

Referinta

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati prin e-mail:

contact@twi-romania.com