Skip to content

TWI se alatura retelei ESA Technology Broker

Wed, 24 April, 2024

TWI a semnat un acord cu Agentia Spatiala Europeana (ESA) pentru a lucra ca ESA Technology Broker in Marea Britanie, incepand cu mai 2024. Acest contract, parte a programului ESA ScaleUp, subliniaza angajamentul TWI de a stimula inovatia si de a stimula colaborarea atat in cadrul industria spatiala si intre sectoarele spatiale si non-spatiale.

Programul general de lucru este impartit in doua parti principale:

Intermediere tehnologica: in aceasta parte a lucrarii, TWI va ajuta la sprijinirea si promovarea activitatilor dintre entitatile spatiale si non-spatiale, inclusiv crearea de potriviri intre organizatiile interesate.
Pregatiti-va pentru spatiu: acest program de transfer de tehnologie va permite companiilor non-spatiale sa solicite sprijin comercial si tehnic pentru a reduce bariera de intrare in industria spatiala.

Scopul aspectului Technology Broker al acestei lucrari se va concentra pe construirea unui ecosistem care alimenteaza inovatia tehnica si cresterea reciproca intre industriile terestre si spatiale pentru a crea un mediu de colaborare care ofera rezultate tangibile. Aceste activitati comerciale de colaborare vor crea o punte intre diferite sectoare industriale pentru a impartasi cunostinte si informatii si pentru a stimula companiile non-spatiale sa intre in industria spatiala, precum si sa foloseasca tehnologiile spatiale pentru aplicatii terestre.

„Pregatiti-va pentru spatiu” a fost creat pentru a sprijini companiile din Marea Britanie in gasirea de oportunitati comerciale in industria spatiala prin furnizarea de formare dedicata in dezvoltarea cazurilor de afaceri, intelegerea lantului de aprovizionare si pentru a obtine finantare pentru proiecte. Acest aspect al proiectului va facilita, de asemenea, integrarea companiilor non-spatiale in programele ESA, oferind informatii si instruire privind oportunitatile ESA, transferul de tehnologie si apeluri.

Proiectul general urmareste sa sustina dezvoltarea de propuneri si cazuri de afaceri mai puternice pentru a reduce timpul necesar pentru a ajunge la contracte si viabilitate comerciala, precum si pentru a asigura robustetea tehnica, coerenta programatica, un start-up imbunatatit, implicarea IMM-urilor, rentabilitatea investitiei si o mai puternica ecosistemul industrial spatial general.

Suntem incantati ca am creat aceasta legatura de lucru cu ESA si asteptam cu nerabdare sa va aducem mai multe actualizari cu privire la aceasta activitate, pe masura ce va progresa in urmatorii cativa ani.