Skip to content

Interviu cu Tony Kraus, expert TWI

Thu, 11 May, 2023

Tony Kraus este tehnician principal, sudor de materiale plastice si formator de inspectie la TWI – ne-am luat ceva timp pentru a afla mai multe despre rolul sau la TWI si despre cum crede ca a jucat un rol in cariera sa.

Tony a lucrat la TWI de aproape 10 ani in prezent, oferind cursuri de sudura a plasticului si cursuri de formare a inspectorilor candidatilor la nivel global, impreuna cu contributia la o serie de proiecte de cercetare diferite, cu accent in principal pe dezvoltarea prototipurilor de echipamente de sudare a plasticului.

Cand a fost intrebat de ce s-a alaturat TWI, Tony a explicat ca si-a dorit o noua provocare in acel moment: „De asemenea, am vrut sa profit de ocazie pentru a-i invata pe oameni despre ingineria sudarii. Simt ca am mult de contribuit, deoarece am lucrat in acest domeniu cea mai mare parte a vietii mele”, a spus el.

Cufundandu-se mai departe in conversatie, Tony a spus ca ii place sa predea si sa ajute cu progresul in cariera a altora, dezvaluind, de asemenea, ca: „Imi place foarte mult munca pe care o fac pentru proiectele noastre de cercetare in materie de sudare, fiecare proiect este total unic, asa ca ma mentine. pe degetele de la picioare!”

Vorbind despre provocarile rolului sau, Tony a explicat ca este foarte dornic sa gandeasca in afara cutiei pentru a produce prototipuri de echipamente de sudura din plastic pentru proiecte de cercetare, precum si sa faca fata provocarii de a preda oamenilor notiuni preconcepute despre metodele de sudare a plasticului. El a continuat: „Dar cei care ma cunosc, stiu ca imi place o provocare buna.”

Tony a explicat ca fiecare situatie este diferita, dar se poate baza adesea pe experienta si expertiza lui pentru a-l ajuta sa treaca. Cu toate acestea, daca se simte cu adevarat blocat, se poate intoarce intotdeauna catre echipa sa de incredere, pe care a descris-o ca fiind „O echipa grozava de oameni care sunt mereu acolo si sunt dispusi sa ajute”.

Tony a spus ca va incuraja pe oricine intentioneaza sa se antreneze cu TWI sa contacteze liderul nostru principal de proiect, Scott Andrews, mentionand: „Nu exista nimic pe care sa nu stie despre cursurile noastre de formare si certificare!”

In perspectiva sa, Tony a spus ca pregatirea CSWIP cu TWI intr-adevar adauga credibilitatea cuiva in domeniul sudarii materialelor plastice si inspectiei sudarii plasticului; il ajuta pe stagiar sa iasa in evidenta din multime si arata un standard inalt de educatie, experienta practica si dovada de competenta.

El a spus ca majoritatea clientilor il intreaba cand va deveni obligatorie certificarea in sudarea materialelor plastice, asa cum este de multa vreme certificarea in sudarea metalelor, dar in acest moment tot ce poti face este sa exersezi. Potrivit lui Tony, lumea sudarii materialelor plastice este in continua schimbare si evolutie, asa ca trebuie sa va asigurati ca sunteti la curent cu cele mai recente tehnici si procese.

In afara muncii, Tony are destul de multe hobby-uri, inclusiv construirea si zborul de avioane controlate radio, repararea si reconstructia motocicletelor, pescuitul, tamplaria, fotografia si lucrarile de arta. Dar cel mai memorabil moment al sau in timp ce lucra pentru TWI a fost cand a fost clasificat drept unul dintre cei mai certificati doi instructori de sudare a plasticului din lume!