Skip to content

Un nou video pentru proiectul MAREWIND a fost lansat

Wed, 06 July, 2022

A fost lansat un nou videoclip care explica scopul, obiectivele si impactul proiectului MAREWIND.

TWI este una dintre cele 16 organizatii din sapte tari care lucreaza la proiectul de colaborare, finantat de Uniunea Europeana Orizont 2020, care dezvolta solutii pentru a rezolva provocarile de performanta arhitecturala multimateriala, materiale si acoperiri pentru active mari de energie eoliana offshore.

Solutiile dezvoltate de MAREWIND vor deschide calea pentru urmatoarea generatie de active si instalatii eoliene offshore, rezolvand provocarile de afaceri, economice, tehnologice si societale cu care se confrunta industrie, intarind totodata rolul Europei de lider in domeniul eolian offshore global.

Una dintre principalele provocari cu care se confrunta producatorii de energie offshore este modul de crestere a duratei de viata functionale a componentelor structurale care sunt supuse numeroaselor mecanisme de deteriorare. Deoarece aceste mecanisme de deteriorare afecteaza materialele si acoperirile structurilor offshore, coroziunea si oboseala pot reduce si mai mult durata de viata a structurilor offshore, unde factorii de mediu, inclusiv abraziunea, eroziunea, radiatiile UV si umezeala au cauzat deja daune grave.

MAREWIND abordeaza aceste probleme prin dezvoltarea de materiale durabile si solutii reciclabile pentru industria eoliana offshore, care vor prelungi durata de viata a activelor.

Puteti afla mai multe pe site-ul proiectului MAREWIND precum si urmarind scurtul videoclip, mai jos:

 

Proiectul MAREWIND a primit finantare din programul de cercetare si inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene in baza acordului de grant nr. 952960