Skip to content

The Welding Institute are un nou presedinte

Fri, 09 December, 2022

Profesorul Dame Julia King, baronesa Brown de la Cambridge DBE FREng FRS, a fost numita noul presedinte al The Welding Institute.

Numita de Consiliul Institutului de sudura la 28 septembrie 2022, baronesa Brown este prima femeie presedinte numita de la formarea Institutului in urma cu aproape o suta de ani, in 1923.

Baronesa Brown este membru al Societatii Regale si al Academiei Regale de Inginerie, precum si un membru al Camerei Lorzilor, unde presedeste Comitetul de selectie pentru stiinta si tehnologie. Ea este, de asemenea, actualul presedinte al Carbon Trust, STEM Learning Ltd si al Comitetului de adaptare al Comitetului pentru schimbarile climatice. In plus, baroneasa este director neexecutiv al Ørsted, Ceres Power si Frontier IP, precum si a fost presedintele inaugural al Institutului Henry Royce pentru Materiale Avansate (pana in ianuarie 2022).

Dupa ce a absolvit Universitatea din Cambridge cu un master in stiinte naturale si un doctorat in mecanica fracturilor, rolurile ei anterioare includ un deceniu petrecut ca vice-rector al Universitatii Aston, fiind director al Facultatii de Inginerie de la Imperial College, Londra, si o serie de posturi senior de afaceri si de inginerie la Rolls-Royce plc.

Baronesa Brown a publicat peste 160 de lucrari despre oboseala si fractura in materialele structurale si despre evolutiile in tehnologiile aerospatiale si maritime de propulsie. Ea a primit medaliile Grunfeld, John Collier, Lunar Society, Constance Tipper, Bengough, Kelvin si Leonardo da Vinci, precum si Premiul Erna Hamburger si Premiul Presedintelui 2012 al Consiliului Profesorilor de Inginerie.

In plus, ea este detinatoare a 10 grade onorifice si este Fellow onorific al IoMMM, IET, Asociatia Britanica de Stiinta, Institutul de Energie si Societatea pentru Mediu.

Julia King a fost anuntata ca egala pe viata in Camera Lorzilor la 13 octombrie 2015 de catre Comisia de numiri ale Camerei Lorzilor, titlul ei fiind publicat oficial de Baronesa Brown din Cambridge la 30 octombrie 2015.

Vorbind despre numire, CEO-ul TWI, Aamir Khalid, a spus: „Suntem incantati sa o salutam pe Baronesa Brown in calitate de nou presedinte al The Welding Institute, unde bogata ei experienta si pozitia in comunitatea industriala vorbesc de la sine.”

CEO-ul TWI, Aamir Khalid, cu profesorul Dame Julia King, baroneasa Brown din Cambridge DBE FREng FRS
CEO-ul TWI, Aamir Khalid, cu profesorul Dame Julia King, baroneasa Brown din Cambridge DBE FREng FRS