Skip to content

Proiectul MASCoTS - Update

Tue, 26 April, 2022

TWI a efectuat cu succes un test de indoire la scara larga aplicand corelatia imaginilor digitale 3D (DIC).

Activitatile de testare sunt in desfasurare in prezent, ca parte a proiectului de fabricatie si simulare avansata a forfecarii de remorcare compozite, cunoscut si sub numele de MASCoTS.

Sectiunea de compozite si adezivi avansate a TWI gestioneaza activitatile de testare si aplica corelarea imaginii digitale 3D (DIC) la doua componente care sunt utilizate pentru a valida beneficiile tehnologiei de forfecare a caltilor compozit.

Testul de indoire pe o structura tipica cu aripi a fost efectuat cu succes si suntem incantati sa putem contribui la acest proiect prin aplicarea experientei noastre extinse in testarea structurala la comanda si interpretarea comportarii structurilor compozite avansate.

Un videoclip care descrie testul wingbox poate fi vazut mai jos:

 

Proiectul MASCoTS se concentreaza pe dezvoltarea hardware-ului, precum si a instrumentelor de proiectare si analiza pentru comercializarea tehnologiei inovatoare de forfecare rapida a caltilor compozite dezvoltata de iCOMAT. Aceasta metoda de fabricatie patentata utilizeaza directia cu fibre pentru plasarea benzilor de carbon de-a lungul traseelor curbe pentru a crea piese compozite cu defecte minime, asigurand astfel performanta structurala crescuta a acestora.

Consortiul MASCoTS este compus din iCOMAT, MSC Software, Dapta si TWI.

 

Proiectul MASCoTS a primit finantare de la Innovate UK sub nr. 113298.