Skip to content

Prezentarea proiectului UP-SKILL

Fri, 16 December, 2022

TWI este incantata sa inceapa sa lucreze la un nou proiect finantat de programul Orizont Europa al Uniunii Europene pentru a examina ce se intampla atunci cand tehnologiile de productie noi, „inteligente” sunt introduse in organizatii.

Mai exact, proiectul analizeaza modul in care tehnologiile precum inteligenta artificiala (AI) si robotii modifica practicile de lucru, abilitatile pe care oamenii le folosesc la locul de munca si modul in care lucratorii raspund si interpreteaza practicile. Cercetarea va cartografi, de asemenea, schimbari mai ample care pot aparea prin utilizarea unor studii etnografice care iau in considerare metodologiile de lucru, interactiunile sociale si caile de intelegere si obtinere a tehnologiilor care urmeaza sa fie implementate.

Consortiul a invitat mai multe organizatii de productie din toata Europa sa ia parte la acest proiect. Toti folosesc tehnologii inteligente de diferite tipuri si in scopuri diferite. Compararea efectelor acestor noi tehnologii asupra muncii, competentelor si organizatiilor va permite investigatiilor pentru a determina cele mai bune cazuri de utilizare pentru a sprijini lucratorii si managerii si probabilitatea viitoare abilitati. Etnografia va mapa strategiile si abordarile de management pentru ca alte companii sa urmeze procese similare.

Cercetatorii de la cinci institutii europene majore - Universitatea Malardalen (Suedia), Universitatea Anglia Ruskin (Marea Britanie), Universitatea Lancaster (Marea Britanie), Universitatea din Milano (Italia) si TWI - vor lucra impreuna cu o serie de organizatii de productie la studii de caz pentru a obtine perspective asupra:

  1. Abilitatile, cunostintele si practicile adoptate si dezvoltate de lucratori pe masura ce se adapteaza la schimbarile tehnologice
  2. Istoria dezvoltarii abilitatilor, cunostintelor si practicilor existente
  3. Adaptarea organizationala
  4. Practici de management emergente implicate in gestionarea cresterii valorii masina-umana
  5. Implicatiile si consecintele adoptarii strategiilor
  6. Implicatii pentru formarea viitorilor lucratori, lucratorilor existenti si managerilor existenti si viitori
  7. Evaluarea tehnologiilor instigate de proiect

Istoria lunga si unica a TWI in productia industriala si cele mai recente materiale avansate si nanotehnologii vor permite expertilor sa exploreze echilibrul necesar intre productia traditionala si tehnologiile actuale pentru a stabili „punctul favorabil” intre ingineria digitala si fizica.

Partenerii Up-Skill saluta orice intrebare legata de cercetarea relatiei dintre automatizare, munca calificata si sistemele organizationale din partea publicului larg, mass-media, industrie (in special membrii industriali TWI), mediul academic si factorii de decizie.

Daca sunteti interesat sa aflati mai multe despre proiect, va rugam sa vizitati site-ul web Up-Skill. Pentru a face o intrebare cu privire la modul in care Up-Skill poate aduce beneficii muncii si cercetarii dvs., va rugam sa nu ezitati sa luati legatura cu un membru al echipei AICI.

 

Acest proiect a fost finantat de UK Research and Innovation (UKRI), acord de finantare Horizon Europe a guvernului britanic 101070666