Skip to content

Incepe renovarea salii istorice Abington

Tue, 01 March, 2022

Au inceput lucrarile de renovare a Abington Hall pe locul sediului TWI de langa Cambridge, Marea Britanie.

Lucram alaturi de compania nationala de consultanta imobiliara Carter Jonas pentru a restaura cladirea protejata de gradul II*.

Abington Hall este situat pe 120 de acri de teren la Granta Park, un parc stiintific, tehnologic si biofarmaceutic construit special, situat in inima Cambridge Science Cluster.

Un sit istoric

Precursorul The Welding Institute, The British Welding Research Association, a achizitionat Sala si terenul in 1946 pentru 3850 de lire sterline, dupa ce a fost folosit de armata britanica intre 1939 si 1946. Personalul initial de 40 includea pe cei care lucrau la prima sudare. magazin pe santier, situat in grajdurile de langa Sala, precum si pe cercetarea oboselii intr-o fosta coliba armata.

Abington Hall in 1938
Abington Hall in 1938

Aceasta nu a fost prima dovada de „inginerie” pe sit, investigatiile arheologice din zona aratand dovezi ale lucrului timpuriu al silexului din Epoca Bronzului. Cu toate acestea, abia in 50-61 d.Hr., zona a fost mentionata pentru prima data, armata romana sub conducerea lui Ostorius razbunand atacurile Iceni ale lui Boudicca asupra St Albans si Londra prin asaltarea Digului Brent, care strabatea ceea ce mai tarziu a devenit padurea din Abington Park. Numele in sine provine din secolul al V-lea, cand a fost numit „Ferma lui Abba”, dintr-un nume norvegian comun.

Prima mentiune despre o casa pe site a venit undeva intre 1042 si 1066, detinuta de un bogat saxon, numit Ulwin. Odata cu cucerirea normanda din 1066, proprietatea, inclusiv „Abintone Hall” a fost data lui Aubrey De Vere, conte de Oxford, se pare pentru sprijinul sau impotriva revoltei lui Hereward the Wake pe insula Ely din apropiere.

Contii de Oxford au continuat sa detina Abington Hall (in afara de perioadele scurte in care au cazut in favoarea regala, cum ar fi in timpul Razboaielor Trandafirilor) pana in 1578, cand a fost cumparata de Robert Taylor din Babraham.

Aceasta sala originala era compusa dintr-o singura camera mare, de aproximativ 15 m lungime si deschisa spre capriori, dar aceasta a fost reconstruita in jurul anului 1599 si ulterior vanduta lui John Spencer. Acesta a fost inceputul Abington Hall asa cum este acum, cu urmatorii 300 de ani in care proprietatea a trecut in mainile mai multor proprietari diferiti, inclusiv Lord Compton, domnul John Bennett, Thomas si, mai tarziu, Maximillian Western, comerciantul din Riga, domnul Pierson, bancherul John Mortlock – care a inchiriat Sala diversilor chiriasi – JJ Emerson si, in cele din urma, in 1929, Julius Bertram.

Abington Hall circa 1750
Abington Hall circa 1750

Aceasta perioada de dezvoltare de 330 de ani a inclus incorporarea unei cladiri cu trei etaje de noua golfuri si coloane dorice romane in Sala din 1716 reconstruita in mod substantial.

Cu toate acestea, pana in 1935, Sala era neocupata inainte de a fi preluata de armata britanica pentru cazare in 1939. Odata cu sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Abington Hall - ca multe alte proprietati din Marea Britanie - a fost vanduta, deoarece costul de intretinere a devenit prea mult pentru multe dintre marile familii care detinusera anterior aceste pamanturi de-a lungul secolelor.

Abington Hall si TWI

British Welding Research Association (BWRA) a intervenit si a cumparat Sala in 1946. Cei 40 de angajati initiali au crescut la 125 pana in 1958, inainte ca, in 1968, BWRA si Institute of Welding sa se alature pentru a forma The Welding Institute pentru a servi mai bine industria. ca „o singura voce pentru tehnologia de sudare”. BWRA avea sa devina mai tarziu ceea ce este astazi TWI Ltd, dedicata servirii nevoilor membrilor nostri industriali din intreaga lume.

The stables at Abington Hall
The stables at Abington Hall

Abington Hall si zona inconjuratoare au continuat sa fie folosite de TWI chiar daca birourile si laboratoarele au fost deschise in intreaga lume. Situl din Abington a fost reamenajat cu trei cladiri noi care au castigat un premiu de la Institutul Regal al Arhitectilor Britanici (RIBA) si, in aceasta perioada, Abington Hall a incetat sa fie folosita de companie in fiecare zi.

TWI este acum hotarat sa restaureze aceasta piesa de mostenire, astfel incat sa poata face parte dintr-un viitor plin de viata si de viitor pentru sit si zona inconjuratoare.

Partea din spate a Abington Hall in 2022
Partea din spate a Abington Hall in 2022

Planuri de reamenajare

Reamenajarea planificata a salii include atat reparatii interne, cat si exterioare si reconditionari, inclusiv curatarea si reaplicarea vopselei, repararea si decorarea ferestrelor si garduri noi si amenajari peisagistice pentru proprietatea din jur.

In plus, vor exista noi configuratii pentru lift si toalete pentru a imbunatati confortul utilizatorilor si instalarea de dusuri pentru cei care merg cu bicicleta la santier, precum si chicinete, o noua zona comuna de receptie si un spatiu de relaxare.

Abington Hall prior to refurbishment, 2022
Abington Hall prior to refurbishment, 2022

Constructia de 1,6 milioane de lire sterline va ajuta, de asemenea, sustenabilitatea prin imbunatatirea proprietatilor termice si acustice ale cladirii cu ferestre si usi imbunatatite, un nou sistem de incalzire si imbunatatiri ale izolatiei ori de cate ori este posibil.

Finantarea Local Enterprise Partnership (LEP) va ajuta la crearea de locuri de munca pentru planurile de renovare, deoarece Sala este adaptata pentru a oferi un spatiu flexibil pentru mai multi utilizatori finali, etaj cu etaj.

Vorbind despre planurile de reamenajare, Peter Wyld, partener asociat, Consultanta in constructii, Carter Jonas a spus: „Abington Hall are o istorie fascinanta si suntem incantati sa lucram cu echipa TWI la acest proiect important de modernizare. Odata finalizat, va oferi spatiu de birou modern si facilitati contemporane, pastrand in acelasi timp maretia si eleganta trecutului sau. Avand in vedere functionalitatea cladirii si modul in care va fi utilizata in viitor, ne propunem sa pastram sala, asigurandu-i in acelasi timp statutul de spatiu comercial vibrant si inspirator. A fost nevoie de multa planificare si strategie pentru a mobiliza proiectul pana la etapa in care sunt numiti contractori, iar acest moment este foarte special pentru toti cei implicati.”

Directorul asociat pentru operatiuni comerciale TWI, Warren Bath, a explicat: „TWI investeste 1,6 milioane de lire sterline in renovarea Abington Hall, un reper istoric important pentru Cambridgeshire si companie. Acest spatiu recent renovat va fi construit pentru a facilita extinderea companiilor si pentru a sprijini cresterea centrului stiintelor vietii. Suntem extrem de incantati sa fim parteneri cu Cambridgeshire & Peterborough Combined Authority (CPCA) si Carter Jonas pentru a ne realiza viziunea.”

Va vom aduce actualizari pe masura ce reamenajarea progreseaza in 2022.