Skip to content

Caracterizarea Pulberilor Metalice

Fri, 17 June, 2022

Am organizat un webinar pe 8 iunie pentru a oferi o „Introducere în caracterizarea pulberilor metalice”.

Pulberile metalice au crescut în importanță în ultimii ani datorită utilizării lor în fabricarea aditivă (AM) și alte procese legate de pulbere, cum ar fi presarea izostatică la cald în metalurgia pulberilor în formă netă (NNS PM HIP).

Caracteristicile acestor pulberi joacă un rol crucial în proprietățile lor finale ale materialelor, ceea ce înseamnă că caracterizarea pulberilor reprezintă o etapă crucială în producerea componentelor de pulbere metalică.

Deoarece aceste pulberi sunt fabricate în loturi, există inconsecvențe fizice și chimice care au ca rezultat benzi mari de împrăștiere în proprietățile materialelor.

Considerațiile principale, în ceea ce privește caracteristicile pulberii metalice pentru fabricarea aditivă (AM), este de a asigura o ambalare consistentă a stratului de pulbere și un debit constant, în funcție de procesul specific utilizat.

Densitatea de ambalare și curgerea pulberilor metalice depind de metoda de fabricare a pulberii, intervalul specificat de mărime a pulberii, distribuția dimensiunii particulelor, forma și morfologia particulelor. Aceste caracteristici trebuie determinate pentru a asigura consistența proprietăților pieselor produse.

Dr. Raja Khan, consultant în tehnologie TWI, a fost alăturat de liderii de proiect, Dr. Kostas Georgilas și Alessandro Sergi, pentru webinar, care a discutat despre metodele de caracterizare disponibile pentru pulberile metalice.

Webinarul a investigat, de asemenea, efectul diferitelor metode de fabricare a pulberii asupra proprietăților pulberii de-a lungul studiilor de caz care demonstrează modul în care proprietățile diferite ale pulberii metalice afectează integritatea structurală a componentelor AM produse.

Puteți vedea o înregistrare a webinarului, mai jos: