Skip to content

TACOMA: O solutie pentru inspectia CFRP

Tue, 08 June, 2021

TWI s-a alaturat proiectului TACOMA pentru a dezvolta solutii de evaluare nedistructiva de noua generatie (NDE) pentru polimeri armati cu carbon (CFRP) in industria auto.

Lucram alaturi de Direct Conversion, un lider in detectoarele de raze X NDE intr-o serie de sectoare industriale, pentru a reduce timpii de inspectie si a facilita utilizarea mai larga a CFRP-urilor in lantul de aprovizionare auto.

Piesele CFRP ofera avantaje ecologice datorita rezistentei ridicate, cuplata cu o greutate redusa si reducerii ulterioare a CO2 pe care aceasta o ofera. Abilitatea de a inspecta aceste piese in mod eficient din punct de vedere al costurilor ar trebui sa ajute la utilizarea lor in sectorul auto, cu impactul pozitiv asupra mediului care rezulta in conformitate cu obiectivul de emisii nete zero al guvernului Regatului Unit pentru 2050.

Proiectul nu numai ca urmareste sa contribuie la crearea de locuri de munca prin intermediul lantului de aprovizionare, ci va contribui, de asemenea, la promovarea Regatului Unit ca lideri mondiali in dezvoltarea, fabricarea si utilizarea sistemelor pentru tehnologii usoare si cu emisii reduse de carbon.

Cresterea gamei de vehicule electrice prin greutate redusa, proiectul TACOMA va stabili, de asemenea, reglementari care sa permita utilizarea uniforma a standardelor de inspectie CFRP, facilitand accesul la beneficiile proiectului.

Proiectul va utiliza o tehnologie patentata avansata de tomografie cu raze X, care va fi adaptata pentru a satisface nevoile industriei auto. Cu toate acestea, nu doar sectorul auto pare sa beneficieze, deoarece exista aplicatii potentiale in alte industrii, de la aerospatiala la cale ferata si sport la energie eoliana.

Va puteti implica, de asemenea, in acest nou proiect interesant, cautand acum parteneri industriali din industria calitatii serviciilor sau industriei de productie interesate de imbunatatirea vitezei, calitatii imaginii si a capacitatilor de detectare in inspectia materialelor CFRP (polimer armat cu fibra de carbon).

Echipa Proiectului TACOMA va saluta contributia pentru a ajuta la orientarea cerintelor produsului si puteti lua legatura cu acestea si aflati mai multe despre proiect pe site-ul web al Proiectului TACOMA.