Skip to content

Runda Q&A in domeniul medical cu Paul Brooker, TWI

Fri, 03 December, 2021

Liderul principal de proiect al TWI, Paul Brooker are peste 40 de ani de experienta in domeniul proiectelor din industria medicala, inclusiv furnizarea de solutii de imbinare pentru dispozitive medicale.

Paul si-a luat ceva timp pentru a explica mai multe despre munca noastra in acest domeniu, provocarile cu care se confrunta industria dispozitivelor medicale si dezvaluie spre ce se indreapta industria.

Poti incepe prin a te prezenta rapid, ce faci la TWI?

Am fost crescut in industria prelucratoare, invatand la atelier, incepand ca stagiar si mergand pana la directorul general al unei mici companii de inginerie. Am fost implicat in proiecte care au fost definite ca fiind dificile si inovatoare, care depaseau limitele tehnologiei. Din aceste proiecte am invatat multe lucruri atat din succese, cat si din esecuri. Dupa 40 de ani in productie, m-am alaturat TWI ca lider de proiect in cadrul sectiunii Tehnologii de procesare termica, ocupandu-se de lipire prin lipire si difuzie. Datorita experientei mele, m-am implicat foarte repede in multe domenii din cadrul TWI, lucrand cu diferite tehnologii pentru a livra proiecte pentru membrii nostri. Acum conduc echipa de asistenta pentru productie, lucrand cu clientii pe diverse aspecte ale productiei; de la sfaturi generale, ajutand un membru sa treaca prin proiectarea conceptului pana la pre-productie si, de asemenea, reproiectarea produselor mostenite.

Ce face TWI pentru a ajuta industria medicala?

Obiectivul nostru principal este sa sprijinim cerintele membrilor nostri in toate domeniile imbinarii materialelor si performantei. In functie de cerintele specifice, aceasta poate include o evaluare a proceselor de imbinare adecvate pana la fabricarea si evaluarea pieselor prototip. Proiectele tipice sunt provocatoare si necesita identificarea proceselor si a riscurilor, dezvoltarea conceptului, validarea si sprijinul pana la implementarea industriala.

Aceste activitati sunt sustinute prin facilitatile noastre interne extinse, care includ echipamente avansate de caracterizare, diferite masini de testare si facilitati de laborator personalizate. Majoritatea lucrarilor noastre de proiect sunt personalizate, specificate pentru a raspunde exact cerintelor clientilor nostri.

TWI a lucrat pentru a sprijini industria medicala de multi ani, ne puteti oferi cateva detalii despre proiecte deosebit de interesante sau inovatoare?

In prezent lucram cu un client pentru a dezvolta o metoda de imbinare aplicabila metalelor subtiri cu grosimea mai mica de 200 µm. Cerinta piesei include formarea unei unitati inchise ermetic, cu planeitate si oxidare minima. Proiectele finalizate anterior au inclus combinatia dintre lipire si inspectie nedistructiva, imbinarea pieselor din plastic, precum si dezvoltarea procedurilor de sudare cu laser. Ca parte a unei abordari multidisciplinare, includerea testelor nedistructive si a testelor distructive, cum ar fi testarea la oboseala, a pieselor a fost utilizata pentru dezvoltarea si validarea procesului. Aceasta abordare este esentiala pentru a ne permite sa facem fata provocarilor unice asociate cu produsele medicale, cum ar fi biocompatibilitatea, dimensiunile mici si geometriile provocatoare, precum si materialele.

Ce zici de viitorul industriei medicale? Incotro credeti ca se indreapta lucrurile si cum poate ajuta TWI cu aceste progrese?

Dispozitivele medicale devin din ce in ce mai mici pe zi ce trece, in special cele fabricate din metale compatibile cu corpul uman, iar multe sunt acum implantate in organism pentru diagnosticare si tratament in timp real. Aceasta include functionalitati precum monitorizarea tensiunii arteriale, a temperaturii, a functiilor inimii etc. Pe masura ce piesele devin mai mici, tehnologia pentru micro-imbinare trebuie sa tina pasul cu aceasta dezvoltare. TWI are expertiza pentru a sustine micro-imbinarea si, de asemenea, metodele de verificare a imbinarilor prin tehnici de inspectie nedistructiva. TWI investeste in noi echipamente pentru a sprijini cresterea dezvoltarii dispozitivelor medicale.