Skip to content

iFROG - Inspectie Robotizata Mobila Amfibie

Thu, 11 February, 2021

Proiectul iFROG, finantat de UK Innovate, a livrat o platforma mobila de inspectie robotica amfibie pentru aplicatii eoliene offshore, petrol si gaze, aerospatiale si feroviare.

Folosind tehnici nedistructive de inspectie cu ultrasunete si curenti turbionari, platforma a fost initial conceputa pentru utilizare in industria eoliana offshore.

TWI a lucrat cu InnoTechUK, cu sediul in Cambridge, Offshore Renewable Energy Catapult si Brunel Innovation Center, pentru a dezvolta robotul in timpul proiectului de doi ani, pentru a oferi o schimbare in modul in care sunt inspectate fundatiile eoliene offshore.

Cu testele finale acum in curs, iFROG urmeaza sa fie introdus in curand pe piata, oferind o serie de avantaje industriei.

iFROG foloseste aderenta magnetica pentru a se atasa la structurile eoliene offshore si este capabil sa efectueze pana la 60 de metri sub suprafata valurilor. Sistemul este capabil sa verifice daca exista coroziune, pierderea integritatii sudurii si a bioincrustarii, precum si sa furnizeze rapoarte de stare si sa permita strategii de intretinere optimizate.

Puteti vedea mai multe despre sistemul iFROG intr-un scurt videoclip produs de InnoTechUK, aici.


Proiectul iFROG a primit finantare de la Innovate UK sub nr. 103991