Skip to content

Culorile Hidrogenului si viitorul industriei energetice

Mon, 04 October, 2021

TWI a lucrat alaturi de industria de generare a energiei electrice de zeci de ani, contribuind la livrarea de noi inovatii si la abordarea provocarilor industriei. Provocarile de mediu asociate au devenit, de asemenea, mai presante ca niciodata, multi cercetand solutii noi pentru un viitor mai ecologic.

Printre solutiile dezvoltate se numara utilizarea hidrogenului pentru aplicatii, inclusiv aeronave pilotate de la distanta, automobile si utilizari mai largi de generare a energiei.

Hidrogenul este codat in culori in functie de sursa sa, dupa cum urmeaza:

 

Categorii de hidrogen

Hidrogen verde: Hidrogen produs din resurse regenerabile

Hidrogen brun: hidrogen produs din carbune brun (carbune brun - lignit / carbune de rang inferior, continut ridicat de cenusa si umiditate si mai putin carbon)

Hidrogen negru: hidrogen produs din carbune negru (carbune negru - antracit, bituminos si subbituminos, are un continut mai mare de carbon decat carbunele brun)

Hidrogen gri: Hidrogen produs din gaze naturale sau petrol

Hidrogen albastru: Hidrogen produs din gaze naturale sau petrol (hidrogen gri) atunci cand este combinat prin captarea si stocarea / sechestrarea carbonului CCS

Hidrogen turcoaz: Hidrogen produs din piroliza metanului la carbon si hidrogen de inalta calitate

Hidrogen alb: Hidrogen provenit din hidrogen geologic, gasit in depozite subterane, creat prin fracking

Hidrogen galben: Hidrogen produs prin electroliza folosind energia solara

Hidrogen roz / rosu / violet: Hidrogen generat prin electroliza alimentata cu energie nucleara

 

Cu toate acestea, raman provocari legate de stocarea si transportul hidrogenului care urmeaza sa fie abordate pe deplin inainte ca acesta sa poata fi utilizat ca solutie de combustibil pe scara larga.

TWI a lucrat ca parte a Centrului de inovare nemetalica (NIC) pentru a investiga acest lucru, precum si pentru a dezvolta alte solutii legate de utilizarea materialelor nemetalice in industria de producere a energiei si a energiei.

NIC va organiza un webinar dedicat hidrogenului in luna noiembrie - cu detalii de urmat pe NIC LinkedIn si prin intermediul site-ului lor web.