Skip to content

TWI sustine FORD pentru implementarea tehnologiiei 5G

Thu, 25 June, 2020

Rețeaua privată va fi instalată în septembrie și va face legătura între Ford și sediul din Cambridge al TWI pentru a ne permite să lucrăm împreună la sudarea bateriilor electrice. Aceasta operatiune este o provocare pentru producătorii de vehicule, deoarece fiecare motor și baterie necesară pentru un vehicul electric au nevoie de aproximativ 1.000 de suduri și operatiunea ar putea genera jumătate de milion de date în fiecare minut.

Acest volum de sudura și date nu poate fi suportată de sistemele conventionale existente, astfel încât 5G a fost ales ca un sistem care să ajute în conformitate cu conceptul Industry 4.0.

În cadrul acestui același proiect, TWI lucrează cu specialiștii VFE la o aplicație de brazare folosind tehnologia 5G. Scopul acestui lucru este de a îmbunătăți consistența și calitatea componentelor în timpul ciclurilor de tratare termică. Lucrarea va demonstra, de asemenea, provocările integrării 5G, arătând, de asemenea, modul în care integrarea funcționează cu mașini adiacente și sisteme de execuție de fabricație (MES).

Chris White, managerul de proiect 5GEM al Ford, a remarcat faptul că 5G a adăugat o pondere importanta în cazul investițiilor în industria britanică, deoarece efectele COVID-19 și Brexit asupra economiei sunt încă pe deplin simtite.

El a explicat despre 5G, „Este într-adevăr importanta ancorarea acestei capacități de producție în Marea Britanie”, a adăugat, „nu facem niciun fel de promisiuni de angajament în acest sens, dar finanțarea pe care am primit-o este este insemnata”.

Se crede că industria auto va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai 5G prin furnizarea de conexiuni pentru vehicule autonome și accelerarea producției.

Marea Britanie lucrează pentru un rol de leader în rețelele 5G, iar rețeaua Ford urmeaza sa utilizeze echipamente Ericsson pentru a sprijini fabricarea vehiculelor electrice.