Skip to content

TWI Devine Prima Facilitate Specializata in AM din UK - ro

Tue, 21 April, 2020

TWI Technology Center (Yorkshire) a devenit prima instalație Additive Manufacturing (AM) din Marea Britanie care a obținut o calificare a instalației semnate de la Lloyds Register (LR) pentru fabricarea de componente din Oțel inoxidabil 316L pe fuziunea sa cu pulbere laser EOS M290 ( Sistem PBF-LB).

PBF-LB este un proces AM utilizat pentru producerea de componente geometrice complexe, costisitoare sau imposibil de creat prin fabricație convențională. În urma unui amplu audit independent, site-ul a primit o calificare a instalației de la LR care acoperă întregul proces end-to-end, inclusiv proiectare, materiale, fabricație, post-procesare și inspecție.

Paul Goodwin, PPL și PBF Lead la TWI au declarat: „PBF-LB este utilizat din ce în ce mai mult în industrie, dar adoptarea sa a fost împiedicată de o neînțelegere a procesului, în special în ceea ce privește controlul calității și reproductibilității pieselor realizate. și cum să calificați și să certificați aceste piese pentru utilizare. Obținerea calificării instalației permite TWI să sprijine industria în traseul lor către calificarea pieselor și verificările de la unitatea de audit pentru piese fabricate aditiv. Acum ne angajăm cu părțile interesate în ceea ce privește lucrările viitoare și evoluțiile suplimentare pentru consolidarea calificării instalației, inclusiv adăugarea altor materiale și sisteme PBF-LB. "

David Hardacre, Specialist principal la LR a adăugat: „O calificare LR oferă o asigurare independentă a unei terțe părți la o instalație AM și demonstrează un angajament real pentru cele mai înalte niveluri de calitate și siguranță constante.”

Pentru informații suplimentare sau pentru a afla cum poate ajuta TWI vă rugăm să ne contactați sau, pentru a contacta LR, vă rugăm să vizitați https://www.lr.org/en-gb/additive-manufacturing/