Skip to content

TWI Deschide Un Nou Laborator de Tevi din Material Compozit

Fri, 20 November, 2020

Un nou laborator de permeatie si imbatranire a materialelor din tevi compozite a fost deschis la sediul Cambridge al TWI.

Centrul de inovare nemetalica, un parteneriat intre TWI, Compania Nationala de Petrol Abu Dhabi (ADNOC) si Saudi Aramco Technologies Company (SATC), cu sediul la sediul nostru din Cambridge, a deschis laboratorul dedicat care va beneficia industria petrolului si gazului .

Laboratorul nou deschis de 1.900 m2 este capabil sa efectueze teste de permeatie si imbatranire de specialitate folosind echipamente de varsta polimerice de ultima generatie care pot atinge presiuni de 2.600 psi si temperaturi de 374 ° F in prima instalatie. Testele de permeabilitate si de imbatranire pot fi efectuate folosind componente individuale sau un amestec de acide, fluide hidrocarbonate, gaze naturale, apa, hidrogen gazos si CO2 supercritic. Celulele de permeatie cu flux continuu personalizate si autoclavele cu volum mare sunt, de asemenea, disponibile pentru utilizare, permitand testarea fluidelor pe baza ISO23936 1/2 sau Norsok M710 si in conformitate cu API15S si API17J.

Companiile din industria petrolului si gazelor utilizeaza din ce in ce mai multe linii de curgere nemetalice si produse de sonda pentru a reduce costurile asociate coroziunii conductelor de otel in medii acre. Cu toate acestea, adoptarea mai larga a acestor linii de curgere nemetalice necesita o evaluare suplimentara a proprietatilor barierei si a stabilitatii chimico-mecanice la diferite temperaturi si presiuni.

Operatorii sunt reglementati de standarde care detaliaza imbatranirea materialelor nemetalice, cum ar fi polimerul intarit cu fibre si termoplastele armate. Utilizarea diferitelor amestecuri de fluide in compozite necesita o examinare initiala pentru a se asigura ca pot fi utilizate in siguranta, necesitand o intelegere a parametrilor de functionare si a proprietatilor pentru a preveni defectiunile chimico-mecanice. O intelegere fundamentala permite extinderea conditiilor limita pentru utilizarea acestor materiale, fara a necesita teste pentru fiecare conditie specifica.

Noul laborator NIC este situat in sala noastra de inginerie de gaze acide de 10.000 m2. Acest laborator se bazeaza pe reputatia noastra existenta pentru testarea proprietatilor de bariera si imbatranirea materialelor nemetalice.

Oamenii de stiinta si inginerii TWI, dr. Bernadette Craster, dr. Chris Worrall, dr. Ewen Kellar si dr. Farshad Salamat-Zadeh au multi ani de experienta si experienta in permeabilitate si evaluarea materialelor si ofera asistenta tehnica proiectelor clientilor NIC.

Directorul programului NIC, Mihalis Kazilas, a declarat: „NIC se angajeaza sa extinda invelisul de functionare al tevilor nemetalice. Noul nostru laborator va oferi teste de permeabilitate si imbatranire de specialitate sponsorilor NIC, membrilor TWI Industrial si partenerilor si clientilor din industria petroliera si gazoasa. ”

Pentru a afla mai multe despre noua facilitate, va rugam sa ne contactati, mai jos.