Skip to content

GeoHex in Filipine

Mon, 30 November, 2020

Proiectul GeoHex, finanțat de programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene (acordul de finanțare nr. 851917), este primul proiect RTD pentru Filipine care evidențiază transferul de tehnologie transcontinentală. Proiectul se concentrează pe dezvoltarea de materiale avansate cu proprietăți anti-scalare și anticorozivă pentru performanțe economice și îmbunătățite ale schimbătorului de căldură pentru aplicații geotermale.

Recent l-am intervievat pe John Defensor, președintele Quantum Leap, despre companie și rolul acesteia în industria geotermală. „GeoHex, vine cu idei și tehnici pentru îmbunătățirea eficienței și este verificat și, eventual, implementat în țări precum Filipine, care, ca centrale matrice geo termice, funcționează matur”, a spus John în timp ce discuta despre GeoHex și beneficiile pe care le poate aduce Filipinelor piata geotermala.

Q. Ne puteți spune despre compania dvs. și despre rolul acesteia în industria geotermală?

Quantum Leap este o companie de achiziții care a avut de-a face cu guvernul filipinez prin diferite proiecte. În prezent, colaborează cu PNOC-RC pentru proiecte de energie regenerabilă. PNOC-RC este o corporație guvernamentală care promovează, dezvoltă și implementează surse de energie noi și regenerabile în Filipine.

Colaborarea dintre Quantum Leap, o companie privată și PNOC, o entitate guvernamentală, le permite să împărtășească resurse și să facă schimb de cunoștințe cu privire la diferite proiecte de energie regenerabilă. Ambele companii lucrează împreună pentru a promova energia geotermală, precum și alte forme de surse regenerabile de energie, cum ar fi eoliană, solară, hidro și deșeuri pentru generatorii de energie.

Q. Filipine este unul dintre primii 10 producători de energie geotermală. După părerea dvs., care sunt provocările pentru exploatarea geotermală în Filipine?

Deși Filipine sunt bogate în energie geotermală, există câteva provocări principale pe care trebuie să le depășească pentru a exploata în mod eficient această sursă de energie:

Reduceți costul identificării puțurilor geotermale.
Eficientizarea plantelor geotermale prin utilizarea de noi tehnici și materiale pentru valorificarea energiei geotermale, producând astfel mai multă energie pentru aceeași cantitate de energie geotermală recoltată.


Q. GeoHex este primul proiect RTD pentru Filipine care evidențiază transferul de tehnologie transcontinentală pentru dezvoltarea geotermală. Ce contribuții pot aduce proiecte precum GeoHex la dezvoltarea pieței din Filipine?

Filipine este bogată în energie geotermală și are multă experiență în identificarea, explorarea și lucrul cu diferite tipuri de puțuri geotermale, precum și în exploatarea centralelor geotermale reale. Este o țară care este unul dintre principalii producători de energie geotermală din lume.

GeoHex, în colaborare cu țări precum Filipine, ajută la explorarea diferitelor posibilități și la găsirea de noi modalități de valorificare a energiei geotermale mai eficient. GeoHex vine cu idei și tehnici pentru îmbunătățirea eficienței și este verificat și, eventual, implementat în țări precum Filipine, care au centrale electrice geotermale funcționale.

Rezultatele colaborării tuturor părților în cadrul proiectului GeoHex au potențialul de a face plantele geotermale din întreaga lume mai eficiente și de a produce mai multă energie pentru aceeași cantitate de energie geotermală care este acum recoltată. Acest lucru ne aduce pe toți mai aproape de utilizarea mai multor energii regenerabile și devenim mai puțin dependenți de combustibilii fosili pentru energie care, la sfârșitul zilei, ne vor aduce beneficii tuturor, indiferent de locația noastră geografică.