Skip to content

Ford reprezentat in Comisia de Cercetare TWI

Mon, 14 September, 2020

Gigantul auto, Ford s-au alaturat consiliului de cercetare TWI, cu contributii directe la activitatile programului de cercetare de baza.

Comitetul de cercetare este format din reprezentanti experti din multe dintre cele mai mari nume din industrie, iar aceste nume globale asigura ca cercetarea TWI pastreaza relevanta industriala.

Ford sunt, de asemenea, membri industriali ai TWI, ceea ce le permite sa utilizeze expertiza si serviciile TWI pentru o serie de proiecte.

Alan Banks de la Ford a avut amabilitatea de a aloca ceva timp pentru a explica mai multe despre aderarea la Consiliul de cercetare si cum ii va ajuta sa-si atinga obiectivele in viitor.

Alan Banks
Alan Banks

Majoritatea oamenilor vor fi auzit deja de Ford, dar puteti explica ce v-a atras sa deveniti membri industriali ai TWI?

Ford era deja membru al TWI inainte sa intru in comisia de cercetare. Cred ca, in calitate de companie auto de talie mondiala, are sens sa fii implicat in organizatii de talie mondiala. Ca atare, intrebarea ar fil: „De ce nu am deveni membru industrial al TWI”? Activitatea noastra este ingineria, productia si vanzarea de produse auto si servicii de mobilitate. Aceste produse se numara printre cele mai avansate din industrie, astfel incat sa fii la curent cu tehnologia de ultima ora este important pentru a ramane competitiv si relevant. Ne aflam intr-o perioada de schimbari fara precedent - si asta a fost inainte de Covid -, deci lucrul activ cu expertiza din industrie este alegerea evidenta.

Ce sperati sa obtineti din colaborarea cu TWI?

TWI este aproape un nume gresit, deoarece TWI ofera mult mai mult decat expertiza in sudare. Cand am luat cunostinta de TWI si m-am alaturat comitetului de cercetare, am fost uimit sa descopar amploarea si profunzimea expertizei tehnice oferite de TWI - de la fabricarea aditiva la materiale compozite, testare si instruire. Am fost inginer mecanic toata viata mea si in ultimii 30 de ani am lucrat exclusiv pe vehicule comerciale. Pe masura ce industria auto isi finalizeaza calatoria catre electrificare si zero emisii, va fi important sa compensati greutatea suplimentara pe care o aduce electrificarea. Acest lucru este important pe platformele auto, dar consider ca este imperativ pentru vehiculele comerciale. Fiecare kilogram in plus pe care il cantareste vehiculul este cu un kilogram mai putin incarcat pentru clientii nostri. Avand restrictii de permis de conducere de 3,5 T, trebuie sa ne asiguram ca putem satisface nevoile clientilor. Aceasta va insemna dezvoltarea de solutii de materiale usoare, care vor necesita cercetare avansata si aderare. A fost foarte multumitor sa aflam ca cercetarea TWI privind imbinarea materialelor avansate si imbinarea materialelor diferite este deja foarte avansata, deoarece aceasta tehnologie va fi cheia pentru a mentine vehiculele la preturi accesibile.

Pe langa faptul ca a devenit membru industrial, Ford a castigat si o reprezentare in Consiliul de cercetare TWI, ce credeti ca va aduce acest lucru parteneriatului nostru si ce credeti ca puteti aduce in consiliul de administratie?

Consiliul de cercetare mi-a deschis ochii la cateva lucrari tehnice incredibil de interesante. In ciuda celor 37 de ani petrecuti in industrie, nu m-as numi expert in sudare sau imbinare, asa ca a vedea lucrarile de cercetare pentru editare si feedback inainte de a fi publicate, imi subliniaza cu adevarat profunzimea cunostintelor si cercetarea continua fiind efectuat. Si, desigur, vom vedea lucrari din trecut si publicate care sunt inca relevante. De asemenea, vom colabora cu TWI pentru instruire la fata locului si seminarii pentru toate site-urile noastre, pentru a obtine expunerea corecta la cele mai noi tehnologii si inovatii. Acesta este un exercitiu reciproc, desigur, iar inginerii si echipele vor fi incurajate sa aduca problemele de inovare si dezvoltare catre TWI pentru ajutor in rezolvare. Vedem acest parteneriat ca un exercitiu bidirectional care ar trebui sa aduca rezultate pentru ambele parti. Ford poate aduce probleme reale si prioritare de dezvoltare pentru a se asigura ca TWI se poate concentra pe o rezolutie imediata, precum si pe cercetari avansate.

De ce credeti ca este important ca industria sa aiba un cuvant de spus in directia cercetarii intreprinse de organizatii precum TWI?

Cred ca cercetarile intreprinse de TWI sunt extrem de importante, iar inovatiile realizate sunt cu adevarat incredibile. Dar fara aport industrial, relevanta cercetarii va fi pusa sub semnul intrebarii. In climatul actual, in special in sectorul auto pentru productia in serie, vom avea cerinte imediate si viitoare care trebuie abordate. Fara a intelege acest lucru, cercetarea ar putea fi concentrata intr-o directie pe care nu am vedea-o ca o prioritate. Si acest lucru este adevarat in fiecare sector - nu doar in domeniul auto. In calitate de organizatie de cercetare si tehnica (RTO), TWI ofera fundalul si solutiile pentru o multime de dezvoltare si este important sa colaboram pentru a inova, deoarece acest lucru ne protejeaza in viitor.

Exista o multime de obiective de mediu asociate cu industria auto, inclusiv o miscare mult anuntata spre electrificare, dar ce vedeti ca viitor al industriei auto si cum credeti ca TWI va poate ajuta sa realizati acest lucru?

Dupa cum am spus, suntem intr-o perioada de schimbari fara precedent. Puterea catre electrificare aduce noi inovatii in fiecare zi. Impactul asupra mediului al acestui lucru in ceea ce priveste emisiile de tevi de esapament este evident, dar ceea ce este mai putin evident este impactul CO2 in intreaga industrie pentru exploatarea cobaltului si a nichelului pentru fabricarea pachetelor electrice si apoi pentru expediere pe tot globul. Productia intensiva de energie va fi necesara pentru materialele avansate si procesele de fabricatie, astfel incat o analiza a ciclului de viata va fi imperativa.