Skip to content

COVID-19: Extinderea Calificarii De Welder (Sudor)

Tue, 12 May, 2020

Principalele coduri internaționale și comitetele standard pentru sudare discută măsuri pentru soluționarea situațiilor de urgență COVID-19. În special, extensiile temporare ale calificărilor operatorilor de sudură și sudare au fost emise sau vor fi publicate în curând.

Marcello Consonni, inginer consultant sudor și membru al diferitelor comitete naționale și internaționale, a pregătit un rezumat al ultimelor evoluții.

Aceasta va fi actualizată cu mai multe informații pe măsură ce discuția progresează.

CA MINE

ASME a publicat Code Case 2996, care permite o prelungire de trei luni. Detaliile și restricțiile sunt furnizate în cazul Codului.

Cazul Codului este disponibil pentru descărcare de pe pagina web a comitetului ASME Secțiunea IX (faceți clic pe „* AVIZ DE COVID *…” din partea stângă jos): https://cstools.asme.org/csconnect/CommemberPages.cfm?Commission = N20120000

ISO

Subcomisia ISO care cuprinde ISO 9606 și ISO 14732 (ISO / TC44 / SC11) votează o „declarație de poziție ISO / TC44 / SC11.” Conținutul enunțului va fi foarte similar cu cel al Codului ASME Caz. Aplicarea prelungirii va fi voluntară.

Declarația de poziție, dacă va fi aprobată, va fi emisă va fi adăugată pe site-ul ISO / TC44 (https://www.iso.org/committee/48602.html). Comitetul a examinat alte rute, pentru a include extinderea temporară în standarde, dar acestea ar fi durat prea mult. Nu s-a acordat o perioadă de timp, dar ne putem aștepta în mod rezonabil la publicarea unei declarații până la jumătatea lunii mai 2020, cu condiția ca comitetul să nu primească obiecții majore.

AWS

AWS discută o prelungire de șase luni. Totuși, acest lucru nu a fost încă emis. Vedeți aici pentru mai multe informații: https://s3.amazonaws.com/mkt-www.aws.org/file/COVID-19-AWS-Standards-Announcement-v3-20200413.pdf