Skip to content

Reciclarea si reutilizarea sustenabilala a aluminiului

Fri, 01 November, 2019

Aluminiul este adesea asociat cu greutatea ușoară a structurilor și a componentelor pentru multe industrii, inclusiv automobile și construcții. Cu toate acestea, în timp ce aluminiul oferă o serie de avantaje pentru orice, de la poduri și locuințe până la transporturi, o creștere rapidă a utilizării sale ar putea prezenta provocări pentru industria aluminiului, pentru a răspunde cererii potențiale de aluminiu primar nou. Producția de aluminiu primar are, de asemenea, un impact puternic asupra mediului, care poate fi atenuat foarte mult prin utilizarea de aluminiu reciclat.

În timp ce reutilizarea aluminiului oferă o soluție durabilă pentru aplicațiile viitoare, poate fi dificil să reciclați metalul după ce a fost amestecat cu alte materiale. Această problemă poate fi deosebit de răspândită în mediul construit, unde consumul de aluminiu pare să crească în continuare.

O soluție eficientă pentru a aborda reutilizarea și reciclarea aluminiului pentru sustenabilitate este crearea unei metode de reciclare „cu buclă închisă”, prin care durata de viață și reciclabilitatea oricăror aplicații noi din aluminiu sunt luate în considerare în stadiul de proiectare. Acest lucru ne poate duce cu gandul la compatibilitatea diferitelor materiale, imbinarea lor, repararea, demontarea si separarea, mentinerea unicitatea pana la sfârșitul vieții, pentru a permite reciclabilitatea adecvată. Multe dintre aceste cerințe sunt incluse în dezvoltarea tehnologiei la TWI. De exemplu, în alegerea procesului de îmbinare și asamblare optimizat, selectarea consumabilelor compatibile și a regimurilor de producție de bune practici.

Fabricarea produselor din care aluminiul poate fi îndepărtat cu ușurință și utilizat din nou, la sfârșitul duratei de viață, nu numai că va sprijini capacitatea de utilizare mai mare a aluminiului, dar va produce efecte ecologice pozitive și durabile.

La TWI suntem mandri să colaboram cu membrii noștri industriali și alte organisme industriale, cum ar fi Federația de aluminiu și Instituțul de Cercetare a Clădirilor, pentru a ajuta la crearea unei economii circulare pentru aluminiu și aliajele sale într-o serie de aplicații din mediul construit.

Planificăm un atelier dedicat pentru a analiza proiectarea și construirea responsabila, reutilizarea și reciclarea aluminiului pentru sustenabilitate în acest sector. Evenimentul va cuprinde vorbitori de experți și forum de discuții într-o gamă largă de subiecte, inclusiv selecția materialelor, procesul de fabricație, integritatea structurală și de mediu, eficiența energetică și conceptele „Smart City”.

Acest workshop va avea loc pe 27 februarie 2020, iar detaliile vor urma în timp util.