Skip to content

GeoHex: Tehnologie geotermala inovativa pentru Filipine

Fri, 13 December, 2019

Proiectul GeoHex, finantat prin programul de cercetare si inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene (acord de finantare nr. 851917), este primul proiect de CDT pentru Filipine care pune in valoare transferul de tehnologie transcontinentala pentru dezvoltarea de materiale avansate adresate performantelor transferului de caldura eficient si rentabil in aplicatii geotermale .

Quantum Leap, o companie de achizitii si servicii din sectorul energetic din Filipine si in colaborare cu Guvernul din aceasta tara, lucreaza cu experti din institutele de cercetare de top din Marea Britanie si Europa pentru a impartasi tehnologia de ultima ora pentru construirea unui sistem de energie regenerabila durabila . Transferul de tehnologie, ca parte a proiectului GEOHEX, isi propune sa dezvolte materiale special destinate transferului de caldura (HX) care sa abordeze atat imbunatatirile proprietatilor anti-scalare si anti-coroziune, cat si performanta transferului de caldura a materialului HX care sa conduca catre sisteme mai eficiente si mai rentabile. Costul redus al centralei geotermale bazat pe HX cu GeoHex, este propus sa reduca semnificativ costul nivelat al energiei (LCOE), ceea ce va accelera cresterea energiei geotermale.

„Filipine este unul dintre principalii producatori de energie geotermala, iar compania noastra este centrul activitatilor de cercetare si dezvoltare pentru proiecte geotermale din Filipine”, spune John Defensor, presedintele Quantum Leap. „Materialele noi dezvoltate in cadrul proiectului GeoHex promit solutii la problemele actuale de coroziune si scalare cu schimbatoare de caldura in centralele noastre geotermale”.

„Am ales aceasta oportunitate pentru a promova materialele noi pentru HX-uri, precum si pentru produsele si serviciile asociate dezvoltate in proiect”, spun partenerii europeni din consortiu. „GeoHex va crea o noua oportunitate de piata in afara Europei, in Filipine, care este al doilea mare producator de energie geotermica din lume, cu o capacitate de 1,8 GW.”