Skip to content

Inspector de Sudura CSWIP - Curs Online

Rezerva acum  Consulta programa

Este acest curs potrivit pentru mine?

Cursul de Inspector de Sudura CSWIP este conceput pentru inginerii de inspectie si personalul de supraveghere. Cei cu putina sau zero experienta anterioara de sudare sunt sfatuiti sa opteze si pentru Certificatul de Inspectie Vizuala a Sudurii pentru a se pregati pentru acest curs.

Materialul didactic pentru acest curs online de Inspector de Sudura CSWIP reduce la minimum zilele de pregatire bazate efectiv pe cursuri, astfel incat pentru cei care doresc sa treaca la examinare, va exista o pregatire practica de o zi si o zi de examinare la unul dintre centrele de instruire ale TWI.

Materialul online, asa cum este detaliat mai jos, acopera partea teoretica a cursului.

Materialul va fi furnizat dupa ce va conectati pe site si un tutor va fi alocat pentru a va ajuta cu orice intrebari.

La sfarsitul cursului, cei care doresc sa treaca la examinare, vor finaliza o pregatire practica suplimentara de o zi, urmata de o examinare de o zi la unul dintre centrele de instruire TWI (cu conditia indeplinirii cerintelor de intrare).

Ce voi invata?

Cu materialul de invatare online, puteti trece prin cele 26 de sectiuni ale acestui curs online de Inspector de Sudare CSWIP, in ritmul propriu, deoarece vi se ofera acces de 60 de zile, cu posibilitate de a prelungi aceasta perioada.

Veti putea descarca notele cursului, veti vedea si auzi prezentari, videoclipuri, intrebarile si raspunsurile aferente cursului si veti putea lucra cu un indrumator desemnat, care va fi acolo pentru a va sustine pe parcurs.

Cursul va fi marcat ca fiind complet odata ce toate sectiunile au fost finalizate si temele au fost dezbatute, indrumatorul dvs. va va informa in acest sens.
Dupa finalizare, va exista o cerinta suplimentara de a participa la o pregatire practica de 1 zi la clasa, urmata de o examinare de 1 zi pentru cei care se califica.

Inainte de examinare, daca acest lucru este necesar, veti putea sa va intoarceti si sa revizuiti sectiunile pentru  pregatirea zilelor dvs. practice si de examinare, oricand in perioada de 60 de zile, iar aceasta perioada poate fi prelungit la cerere.

Cele 26 de sectiuni acopera:

 • Introducere; Ce inspectezi; Atributiile unui inspector de sudura;
 • Terminologie; Imperfectiunile; Inspectia placilor, criteriile si intrebarile de acceptare urmate de Tema 1.
 • Sudabilitate; Inspectarea materialelor; Stres rezidual si denaturare; Proces de sudare (video); Procesele de sudare urmate de Tema 2.
 • Taiere termica; Tratamente termice; Inspectie macro; Simboluri de sudura; Reparatii sudate; Testare distructiva (video); Testare distructiva; Coduri si standarde; NDT (video); NDT; Siguranta la sudare urmate de Tema 3 toate acestea urmate de - examinare test.

Cu ce ​​voi ramane dupa acest curs?

Pana la sfarsitul cursului, ar trebui sa poti sa:

 • Intelegi factorii care influenteaza calitatea sudurilor de fuziune din oteluri
 • Recunosti caracteristicile proceselor de sudare utilizate in mod obisnuit in raport cu controlul calitatii
 • Interpretezi instructiunile de desen si simbolurile pentru a te asigura ca sunt respectate specificatiile
 • Configurezi si raportezi inspectia sudurilor, macrosectiilor si a altor teste mecanice
 • Evaluezi si raportezi sudurile la nivelurile de acceptare
 • Confirmi ca materialele primite indeplinesc cerintele stipulate si sa recunosti efectele asupra calitatii sudarii pornind de la specificatii
 • Fii capabil de a trece examenele inspectorului de sudura

Certificare

cswip-logo

CERINTE DE INTRARE

 • Inspector de Sudura timp de cel putin 3 ani, cu experienta in legatura cu indatoririle si responsabilitatile enumerate in Clauza 1.2.2 din documentul CSWIP WI-6-92, sub supraveghere calificata, verificata independent
 • Inspector Vizual de Sudura certificat timp de cel putin 2 ani, cu responsabilitati de serviciu in domeniile enumerate la punctele 1.2.1 si 1.2.2 din documentul CSWIP WI-6-92 OR
 • Instructor de Sudura sau executor / supraveghetor de sudura pentru cel putin un an

Pe langa toate cele de mai sus, candidatii trebuie sa respecte Clauza 1.3.4 din documentul WI-6-92 disponibil pe www.cswip.com

Toata experienta va trebui sa fie verificata fie de angajatorul / compania anterioara / actuala.

 

REZERVA ONLINE ACUM!

Pentru a rezerva, te rugam să trimiti un e-mail la:

trainexam@twitraining.com

CE SE INTAMPLA IN CONTINUARE?

După ce ai rezervat pachetul de învatare la distanta, vei primi o notificare prin e-mail cu detaliile de conectare. Un e-mail suplimentar va fi trimis cu datele de contact pentru îndrumătorul tau desemnat. Vei avea apoi 60 de zile pentru a finaliza cursul online.

 

Specificatii tehnice

Pentru a accesa complet materialul de învatare la distanta, vei avea nevoie de urmatoarele cerințe minime de sistem:

 • Cea mai recentă versiune a browserului, la alegere (dacă este posibil) va oferi cea mai bună experienta
 • Viteza de internet recomandată: cel puțin 0,5 Mbps
 • Rezoluție afisare: minim 1024x768
 • Ideal pentru utilizare pe desktop sau tablete.

Rezerva-ti locul la curs

Acum ca ai găsit cursul, cauta o locatie si o data.

Verifica detaliile cursului

"Sudarea este un subiect complex, iar formarea eficientă este vitala. TWI a jucat intotdeauna un rol important în realizarea acestui aspect."

Richard March, Theme Lead (Welding and Joining) - Rolls-Royce