Skip to content

Ce este un EV (Vehicul Electric)

EV este un acronim pentru un vehicul electric. Vehiculele electrice sunt vehicule care sunt partial sau complet alimentate cu energie electrica.
Vehiculele electrice au costuri reduse de exploatare, deoarece au piese in miscare mai putine pentru intretinere si, de asemenea, sunt foarte prietenoase cu mediul, deoarece folosesc combustibili fosili mici sau deloc (benzina sau motorina). In timp ce unele EV folosesc baterii cu acid de plumb sau nichel, standardul pentru vehiculele electrice cu baterii moderne este acum considerat a fi baterii cu ioni de litiu, deoarece au o longevitate mai mare si sunt excelente pentru pastrarea energiei, cu o rata de descarcare de sine de doar 5% pe luna. In ciuda acestei eficiente imbunatatite, exista inca provocari cu aceste baterii, deoarece acestea pot experimenta scurgeri termice, care, de exemplu, au provocat incendii sau explozii in modelul Tesla S, desi s-au facut eforturi pentru imbunatatirea sigurantei acestor baterii.
Poate costa doar 7,80 lire sterline pentru a incarca complet o masina electrica de acasa si poate fi chiar gratuita in parcarile publice.
Exista doua tipuri principale de vehicule electrice (EV):

Vehicule electrice cu baterii (BEV)

In comparatie cu un motor cu combustie interna, vehiculele electrice cu baterii au aproximativ 99% mai putine piese mobile care au nevoie de intretinere.

Avantajele unui BEV:

  • Creeaza foarte putin zgomot
  • Fara evacuare, bujii, ambreiaj sau angrenaje
  • Nu arde combustibili fosili, ci foloseste in schimb baterii reincarcabile

BEV-urile pot fi incarcate acasa peste noapte, asigurand o autonomie suficienta pentru calatoriile medii. Cu toate acestea, calatoriile mai lungi sau cele care necesita multe urcari la deal pot insemna ca celulele de combustibil necesita incarcare inainte de a ajunge la destinatie, desi franarea regenerativa sau conducerea in jos pot ajuta la atenuarea acestui lucru prin incarcarea bateriilor.
Timpul tipic de incarcare pentru o masina electrica poate varia de la 30 de minute si pana la mai mult de 12 ore. Totul depinde de viteza statiei de incarcare si de dimensiunea bateriei.
In lumea reala, gama este una dintre cele mai mari preocupari pentru vehiculele electrice, dar este abordata de industrie.

Vehicule electrice hibride plug-in (PHEV)

In loc sa se bazeze doar pe un motor electric, vehiculele electrice hibride ofera un amestec de baterie si benzina (sau motorina). Acest lucru le face mai bune pentru a calatori pe distante lungi, deoarece puteti trece la combustibili traditionali, mai degraba decat sa trebuiasca sa gasiti puncte de incarcare pentru a incarca bateria.

Desigur, aceleasi dezavantaje care se aplica vehiculelor cu motor cu combustie se aplica si pentru PHEV-uri, cum ar fi necesitatea mai multor intretinere, zgomotul motorului, emisiile si costul benzinei. PHEV-urile au si baterii mai mici, ceea ce inseamna un interval redus.
TWI a contribuit esential la dezvoltarea vehiculelor electrice, ajutand la o greutate usoara a vehiculelor in sine, ajutand la imbinare si sudare, atenuand combustia bateriilor si multe altele.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati prin e-mail:

contact@twi-romania.com