Skip to content

Ce este Digital Twin

Ce este Digital Twin 

Digital Twin

Digital twin este un model virtual al unui proces, produs sau serviciu. Utilizează senzori pentru a furniza date în timp real, în timp ce integrează internetul lucrurilor (IOT - The Internet of Things), inteligența artificială și analiza software.

Datele colectate pot fi apoi folosite pentru a crea un „gemen” care poate prezice cu exactitate modul în care funcționează aceste procese, produse sau servicii. Acest lucru a devenit un element fundamental în inginerie modernă și este utilizat pentru a conduce inovația și performanța. 

Faptul că are capacități analitice, de monitorizare și predictie incredibil de avansate, este motivul pentru care atât de multe companii îl utilizează pentru a îmbunătățit turbinele eoliene, precum și motoarele cu jet.

Ce provocări a rezolvat Digital Twin?

Digital Twin poate fi utilizat într-o varietate de industrii și aplicații pentru a rezolva o serie de provocări diferite din lumea reală, indiferent dacă sunt legate de tehnologii, personal sau multe altele. Aceste provocări pot fi, de exemplu, legate de îmbunătățiri ale eficienței pentru mașinile de curse sau pentru testarea rezistenței la oboseală și coroziune la turbinele eoliene. Prin crearea unui gemen digital, este posibilă investigarea soluțiilor pentru îmbunătățirile procesului de fabricație, extinderea ciclului de viață a produsului și dezvoltarea produsului. În loc de procesul de testare a unui obiect fizic potențial costisitor, gemenul digital permite investigarea unei reprezentări virtuale a problemei și soluției.

Un exemplu de utilizare a acestui software într-un context real este în spitale. Software-ul a clonat digital spitalul, administratorii, medicii și asistentele, ceea ce oferă o perspectivă asupra sănătății pacientului și a fluxurilor de muncă. Analiza oferită de senzori a însemnat că spitalele ar putea funcționa mult mai eficient, ceea ce apoi îmbunătățește experiența pacientului. Un spital a înregistrat o îmbunătățire de 900% a costurilor.

Servicii Digital Twin

TWI se concentrează acum asupra valorificării gemenilor digitali ca bază pentru managementul ciclurilor de viata ale activelor.

Am dezvoltat o mulțime de cunoștințe în domeniul sănătății structurale și a monitorizării condițiilor a turbinelor eoliene, ca urmare a participării la o serie de proiecte de colaborare reușite, europene și din Marea Britanie. La finalizarea acestor proiecte, a fost o evoluție naturală dezvoltarea programului digital twin pentru a transforma procesul de monitorizare și menținere a turbinelor eoliene în larg.

Un sondaj a arătat că doar 4% dintre companiile daneze mici și mijlocii folosesc AM, ceea ce a dus la un consorțiu de parteneri, inclusiv TWI, să se reunească și să promoveze tehnologia, ca parte a proiectului AM-LINE 4.0 .

Proiectul a folosit Digital Twin ca parte a procesului pentru a crea un centru de demonstrații și cunoștințe pentru imprimarea 3D industrială în metal, astfel încât întreprinderile daneze mai mici să se simtă încrezătoare folosind tehnologia pentru liniile lor de producție.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati prin e-mail:

contact@twi-romania.com