Skip to content

Cele mai frecvente aplicatii are sudurii cu fascicul de electroni

Gama completa de fabricatii sudate cu fascicul de electroni este incredibil de diversa - la urma urmei, nu multe tehnici de sudare pot suda (sa zicem) otel cu grosimea de 0,1 mm sau la cealalta extrema grosimea de 300 mm intr-o singura trecere! Cateva exemple de produse sudate cu fascicul de electroni sunt prezentate mai jos:

  • Lame de ferastrau bimetalice sunt produse in numar mare prin sudarea cu fascicul de electroni. Otelul de mare viteza necesar pentru taierea dintilor este fascicul de electroni sudat intr-o banda ingusta la partea principala a lamei, care este din otel cu emisii reduse de carbon. Costurile materiale sunt reduse, iar lama bi-metalica este considerabil mai flexibila si, prin urmare, mai putin predispusa la rupere. Acest lucru are ca rezultat un produs imbunatatit, atat in ​​ceea ce priveste costul, cat si performanta.
  • Ansamblurile de transmisie sunt fabricate frecvent prin sudarea cu fascicul de electroni. Piesele complexe pot fi fabricate cu economii mari in prelucrare si materiale. Piesele pot fi prelucrate si intarite inainte de sudare, care este operatia finala. Acest exemplu ilustreaza capacitatea sudarii cu fascicul de electroni de a restrange distorsiunea la un nivel minim, permitand astfel fabricarea usoara a componentelor altfel dificile sau chiar imposibile.
  • Componentele aerospatiale din aliajele de titan sunt fabricate prin sudarea cu fascicul de electroni. Din nou, distorsiunea redusa inseamna ca componentele complicate pot fi unite cu precizie.

Datorita mediului de sudare cu vid curat, nu exista niciun risc de preluare a oxigenului si, prin urmare, fragilizarea sudurii la sudarea cu fascicul de electroni a acestor aliaje de titan.Fiind un proces pe baza de vid, sudarea cu fascicul de electroni este ideala pentru etansarea carcaselor pre-evacuate si a componentelor electrice. In ciuda timpului de pompare necesar, componentele mici pot fi sudate cu un ciclu de timp de 10 sau mai putin.Exemplele de mai sus merg intr-un fel spre ilustrarea diverselor tipuri de materiale si componente care sunt sudate cu fascicul de electroni. Cu toate acestea, aplicatiile tehnicii sunt inca mai largi.

Pe langa capacitatea de sudare a materialului gros cu materialul subtire, sudarea cu fascicul de electroni permite, de asemenea, imbinarea metalelor diferite, adica a celor cu puncte de topire diferite si conductivitati termice. Unele combinatii care nu pot fi sudate prin alte procese sunt astfel usor sudate cu fascicul de electroni.

Aplicatiile detaliate aici necesita puteri de sudare de cateva sute de wati pana la zeci de kW. Echipamentele de sudura cu fascicul de electroni sunt disponibile cu puteri de peste 100kW.

Pentru informatii suplimentare, consultati Tehnici de alaturare sau va rugam sa ne contactati.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati prin e-mail:

contact@twi-romania.com