Skip to content

CERCETARE SI TEHNOLOGIE

TWI are o istorie indelungata daca mentionam gandirea originale sau inventiile, oferind industriei elemente de progres semnificativ de-a lungul timpului.

Printre altele putem mentiona faptul ca TWI a inventat metoda de sudare prin frictiune (Friction Stir Welding), implementand-o pe scara larga, testul de deschidere a varfului de fisura (CTOD) pentru masurarea rezistentei la fractura si a tehnologiei de taiere cu laser pentru oteluri, si ramane in printre liderii acestora prin metode pentru sudarea in sectiune groasa sau dezafectarea robotica a instalatiilor nucleare contaminate. Inovatiile recente includ acoperiri metalice functionale pentru materiale compozite, tehnici de testare nedistructiva pentru compozite si conducte polimerice si surse de electroni cu viata lunga pentru fabricarea aditivilor.

Cercetarea TWI se desfasoara pe mai multe tipuri de proiecte diverse, actionand in mod confidential in numele membrilor, pentru fiecare membru in parte, individual, sau al grupurilor de membri cu un interes comun, pentru a dezvolta tehnologii pe care toti au posibilitatea sa le exploateze, in colaborare cu industria , cu alte organizatii de cercetare si tehnologie si institutii academice.

Proiectele unui client unic TWI reunesc experti din TWI si din randul companiei-membru  pentru a oferi solutii direct axate pe asistenta afacerii membrului in conditiile de confidentialitate impuse de acesta.

Programul nostru principal de cercetare este un program amplu bazat pe realitatile piatei, relevant pentru o gama larga de sectoare industriale. Interesele companiile membre TWI determina, la randul lor, directia pe care o abordeaza cercetarea.

Proiectele comune TWI reunesc resurse si expertiza pentru a dezvolta solutii cu un beneficiu reciproc.

Guvernul genereaza resurse de finantare. Cu mai mult de doua decenii de experienta in initierea si realizarea acestor proiecte, TWI este dispusa si capabila sa faca propuneri de succes si sa creeze consortii impreuna cu o gama larga de companii.

Fundatia de Cercetare a Integritatii Structurale (SIRF), fondata in 2012 si sustinuta de Lloyd's Register si BP, exista pentru a promova cercetarea si inovarea in integritatea structurala si testarea nedistructiva. SIRF ofera o directie industriala catre cercetare si dezvoltare efectuata in cadrul Centrului National de Cercetare a Integritatii Structurale (NSIRC), un hub de cercetare in incinta TWI care ofera educatie postuniversitara intr-un mediu axat pe industrie. SIRF si NSIRC au fost infiintate pentru a solutiona decalajul de competente ingineresti din Marea Britanie, prin livrarea a peste 500 de ingineri postuniversitari in industrie pana in 2025.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati prin e-mail:

contact@twi-romania.com