Skip to content

KURSUS LATIHAN CSWIP VISUAL WELDING INSPECTOR DI ASIA TENGGARA

Siapakah yang patut hadir?

Kursus CSWIP Visual Welding Inspector sesuai untuk anda jika anda seorang jurukimpal, operator, penyelia atau inspektor kimpalan yang terlibat dalam pemeriksaan visual kimpalan. Latihan ini boleh membantu anda untuk mendapatkan latihan asas dalam pemeriksaan kimpalan yang boleh membawa kepada kelayakan yang diiktiraf di peringkat global.

 

Di manakah saya boleh mengambil latihan bersemuka?

Kursus CSWIP Visual Welding Inspector boleh didapati di beberapa negara di seluruh rantau Asia Tenggara. Anda boleh menghadiri kursus di Australia ,Brunei, China, Malaysia, Philippines dan Thailand

Jadual

Muat turun kalendar kursus dan senarai harga 2023      Muat turun


Apakah syarat kemasukan?

Tiada pra-syarat wajib untuk kursus ini, tetapi calon dinasihatkan untuk mempunyai 6 bulan pengalaman kimpalan/kejuruteraan dan dua tahun pendedahan industri. Calon juga mesti mematuhi Klausa 1.3.4 dokumen CSWIP WI-6-92.

Baca butiran penuh kursus di sini.

 

Geran boleh dituntut HRDCorp

Kesemua kursus latihan TWI boleh dituntut HRDCorp di bawah skim SBL-Khas. SBL-Khas memberi peluang kepada majikan yang berdaftar dengan HRDCorp untuk melatih semula dan menaik taraf pekerja mereka selaras dengan keperluan operasi dan perniagaan mereka.

Untuk memulakan permohonan geran anda, klik di sini untuk mengetahui aliran proses dan garis panduan.  

Muat turun peta proses SBL Khas
HRD_Corp_-_Claimable_Logo 

 

Mata Pembangunan Profesional Berterusan MBOT (CPD) diperolehi

12 Jam

Apakah mata MBOT CPD?

Hubungi kami untuk untuk mengetahui lebih lanjut

Apakah latihan pilihan alternatif saya?

Jika anda tidak dapat menghadiri kelas bersemuka, atau anda lebih suka menjimatkan masa anda dengan menghadiri kursus dari rumah dan meminimumkan kos perjalanan anda, anda boleh mempertimbangkan kelas Dalam Talian kami melalui Zoom.

Ketahui lebih lanjut tentang kelas Visual Welding Inspector Online Live di sini.

Pilihan lain yang ialah Kursus Dalam Talian CSWIP Visual Welding Inspector Online Course yang membolehkan anda melengkapkan aspek teori kursus dalam format ePembelajaran di TWI Virtual Academy dan meminimumkan masa anda di dalam bilik darjah kepada satu hari untuk melengkapkan latihan amali dan peperiksaan.

 

hafiz-jamaluddin

"I was lucky to be sponsored by MARA to get my CSWIP Visual Inspector certificate. Completing that training helped me gain a lot of knowledge about visual welding inspection and quality control inspection".

Hafiz Jamaluddin

Read more: Hafiz Jamaluddin - From QC Inspector to SME Welding Engineer

 

Kavin on CSWIP Visual Welding Inspection Certification

Untuk maklumat lanjut, sila hantarkan emel:


webinquiries@twisea.com

GTM-PSN49WB
GTM-PZFKBMB