Skip to content

Kursus Latihan CSWIP Senior Welding Inspector di Malaysia

Siapakah yang patut hadir?

Jika anda seorang inspektor kimpalan yang berpengalaman atau kakitangan kawalan kualiti, ini adalah kursus yang sesuai untuk anda. Adalah penting untuk anda mengetahui topik yang diliputi dalam kursus CSWIP Welding Inspector sebelum menyertai kursus Senior Welding Inspector. Calon juga disyorkan untuk melakukan beberapa persiapan di rumah sebelum kursus ini kerana ia merangkumi pelbagai topik yang luas.

 

Di manakah saya boleh mengambil latihan bersemuka?

Kursus CSWIP Senior Welding Inspector boleh didapati di beberapa negara di seluruh rantau Asia Tenggara. Anda boleh menghadiri kursus di Australia, China, Indonesia, Malaysia, Singapore, South Korea, Philippines, Thailand dan Vietnam.

 

Muat turun kalendar kursus dan senarai harga 2023      Muat turun

Apa yang akan saya pelajari?

Kursus ini akan mengajar anda tentang QA dan QC serta ujian yang merosakkan, rawatan haba, prosedur kimpalan, kimpalan yang berbeza dan tegasan dan herotan sisa. Program ini juga akan merangkumi kebolehkimpalan, keretakan kimpalan, pembaikan kimpalan, bahan guna kimpalan dan simbol kimpalan. Di samping itu, kursus Senior Welding Inspector akan mengkaji ujian tidak merosakkan, spesifikasi, reka bentuk sambungan, HSLA dan keluli terbaja yang dipadamkan, tenaga arka dan input haba.

Kursus ini menawarkan 16 mata pelajaran yang berbeza, jadi pengetahuan dan persediaan awal yang baik akan menawarkan kelebihan yang ketara kepada anda sebelum mencuba kursus dan peperiksaan. Memandangkan kursus ini dibina berdasarkan kursus CSWIP Welding Inspector, pemohon dinasihatkan agar mengulangkaji pengetahuan mereka dengan menyemak semula bahan daripada kursus ini juga. Anda juga mungkin ingin menambah atau menyemak pengetahuan anda melalui membaca satu atau lebih buku panduan kimpalan ini:

  • Jeffus Welding Principles and applications
  • A C Davies The science and Practice of Welding & The Practice of Welding
  • AWS Welding Handbook Volumes One and Two

Apakah syarat kemasukan?

Semua calon mesti memegang sijil CSWIP Welding Inspector yang sah.

Untuk menyertai kursus ini, anda mestilah telah menjadi Inspektor Kimpalan bertauliah selama sekurang-kurangnya 2 tahun dengan tanggungjawab kerja dalam bidang yang disenaraikan dalam 1.2.1, 1.2.2 dan 1.2.3 dokumen CSWIP WI-6-92.

Sebagai alternatif, anda harus mempunyai pengalaman disahkan selama 5 tahun berkaitan dengan tugas dan tanggungjawab yang disenaraikan dalam Klausa 1.2.3 dokumen CSWIP WI-6-92, disahkan secara bebas.

Sebagai tambahan kepada perkara di atas, calon mesti mematuhi Klausa 1.3.4 dokumen WI-6-92 yang terdapat di www.cswip.com.

 

Geran boleh dituntut HRDCorp

Kesemua kursus latihan TWI boleh dituntut HRDCorp di bawah skim SBL-Khas. SBL-Khas memberi peluang kepada majikan yang berdaftar dengan HRDCorp untuk melatih semula dan menaik taraf pekerja mereka selaras dengan keperluan operasi dan perniagaan mereka.

Untuk memulakan permohonan geran anda, klik sini untuk mengetahui aliran proses dan garis panduan.

Muat turun peta proses SBL Khas 

HRD_Corp_-_Claimable_Logo

 

 

 

 

 

 

 

Mata Pembangunan Profesional Berterusan MBOT (CPD) diperolehi

24 Jam

Apakah mata MBOT CPD?

Hubungi kami untuk untuk mengetahui lebih lanjut

Apakah pilihan latihan alternatif saya? 

Jika anda tidak dapat menyertai kelas bersemuka, anda boleh memilih latihan eLearning yang tersedia di TWI Virtual Academy. eLearning memberikan anda:

  • Fleksibiliti masa dan lokasi
  • Tempoh lanjutan untuk melengkapkan latihan anda
  • Menjimatkan masa kerana anda tidak perlu mengambil cuti kerja
  • Kos perjalanan menjimatkan kerana ia meminimumkan perjalanan ulang-alik anda

Jika eLearning bukan pilihan pilihan anda, tetapi anda masih ingin menikmati kelebihan mod belajar jauh, anda boleh mempertimbangkan kelas Dalam Talian melalui alat persidangan video Zoom.

Ketahui lebih lanjut mengenai kelas CSWIP 3.2 Dalam Talian di Asia Tenggara di sini.

 

chomesvaran-duraisamy01

Chomesvaran Duraisamy telah melihat kehidupannya berubah menjadi lebih baik hasil daripada menghadiri kursus di TWI. Beliau kini bekerja sebagai penyelaras kawalan kualiti kimpalan kanan dan sedang menghadiri kelas CSWIP Senior Welding Inspector.

Baca lebih lanjut: Chomesvaran Duraisamy – Perkembangan kerjaya yang mengubah hidup

Ehsan Karaji melengkapkan CSWIP 3.2 dalam talian melalui Zoom

 

Untuk maklumat lanjut, sila hantarkan emel:

 

 webinquiries@twisea.com

GTM-PSN49WB
GTM-PZFKBMB