Skip to content

KURSUS PENGENALAN ASAS PENGUJIAN TANPA MUSNAH DI ASIA TENGGARA

Siapakah yang patut hadir?

Pengenalan Pengujian Asas NDT ialah kursus yang memberikan anda pengetahuan am tentang kaedah NDT. Semua daripada peringkat permulaan juruteknik dan graduan baru kepada jurutera, juruukur dan pemeriksa yang memerlukan pengalaman langsung dengan kaedah konvensional NDT boleh mendapat manfaat daripada kursus ini.

Jadual

Muat turun kalendar kursus dan senarai harga 2023      Muat turun

Apa yang akan anda pelajari?

Dengan kursus ini, anda akan membiasakan diri dengan kaedah utama NDT konvensional (visual inspection, magnetic particle testing, penetrant testing, radiographic testing, ultrasonic testing and eddy current testing). Pemilihan kaedah berhubung dengan bahan, jenis kecacatan, kedudukan dan geometri kimpalan, dan kaedah pengasingan bahan juga dibincangkan.

70% daripada kursus ini melibatkan demonstrasi praktikal dan calon akan meninggalkan kelas dengan pengalaman praktikal dengan semua teknik yang diperkenalkan semasa latihan.

Menjelang akhir kursus, calon dapat menerangkan prinsip asas kaedah NDT konvensional, mengenal pasti kelebihan dan keburukan mereka, kedua-dua dalam keupayaan aplikasi dan pengesanan kecacatan dan melaksanakan aplikasi hands-on asas.

Geran boleh dituntut HRDCorp

Kesemua kursus latihan TWI boleh dituntut HRDCorp di bawah skim SBL-Khas. SBL-Khas memberi peluang kepada majikan yang berdaftar dengan HRDCorp untuk melatih semula dan menaik taraf pekerja mereka selaras dengan keperluan operasi dan perniagaan mereka.

Untuk memulakan permohonan geran anda, klik di sini untuk mengetahui aliran proses dan garis panduan.

 

Muat turun peta proses SBL Khas

HRD_Corp_-_Claimable_Logo 

 

Mata Pembangunan Profesional Berterusan MBOT (CPD) diperolehi 

18 jam pakah mata MBOT CPD?

 Apakah mata MBOT CPD?

Hubungi kami untuk untuk mengetahui lebih lanjut 

Terry Appreciation of NDT TWI

Terry menyebut bahawa walaupun dia sudah biasa dengan NDT, menghadiri kursus di TWI telah memberikannya perspektif yang lebih luas tentang penggunaan NDT, yang bukan sahaja terhad kepada industri aeroangkasa tetapi juga banyak digunakan dalam industri pembinaan dan minyak dan gas. Dia kini tahu bahawa pemeriksaan NDT memainkan peranan penting dalam memastikan keselamatan dan keselamatan sambungan yang dikimpal.

Baca lebih lanjut: Terry Tan: Memperoleh pengenalan asas NDT

For more infomation please email:

webinquiries@twisea.com

GTM-PSN49WB
GTM-PZFKBMB