Skip to content

TWI se alatura proiectului 5G-ERA

Tue, 27 April, 2021

TWI s-a alaturat unui nou proiect de cercetare si inovare 5G intitulat, 5G-ERA (5G Enhanced Robot Autonomy).

In ianuarie 2021 a avut loc o reuniune de lansare online, incluzand cei 13 parteneri implicati in proiect, care este coordonat de Robotnik Automation SLL. TWI este alaturat de alti membri ai consortiului Iquadrat Informatica S.L, eBOS Technologies Ltd, HAL Robotics Ltd, Cognitechna s.r.o, BringAuto s.r.o, Wings ICT Solutions, University of Bedfordshire, Brno University of Technology, OTE Group, NEC Laboratories Europe GmbH si Cal-Tek S.r.l.

Scopul proiectului 5G-ERA este de a oferi o instalatie de experimentare 5G imbunatatita si aplicatiile de retea relevante pentru dezvoltatorii de aplicatii terti pentru a testa si califica aplicatiile lor.

Aceste aplicatii se vor concentra pe autonomia robotica, care este esentiala pentru multe sectoare verticale 5G si poate oferi multiple beneficii in mobilitatea automata, industria 4.0 si asistenta medicala.

In acest scop, proiectul va cauta sa integreze cunostintele verticale in cadrul de testare standardizat 5G existent pentru a imbunatati calitatea experientei (QoE) cu urmatoarele obiective:

  1. O paradigma de retea bazata pe intentii pentru QoE optimizat pentru a sprijini autonomia sporita a robotului in aplicatiile din lumea reala
  2. Un middleware 5G-ERA care permite furnizarea de resurse native in cloud pe roboti autonomi
  3. API standardizate prin integrarea ROS cu OSM
  4. Prezentati QoE imbunatatit pe facilitati experimentale pentru aplicatii verticale

Ca parte a proiectului, TWI va ajuta la investigarea utilizarii unui asistent la distanta bazat pe 5G NetApp in timpul proceselor de lipire. Aceasta va colecta date de la senzorii din celula de productie pentru a permite automatizarea si digitalizarea procesului pentru fabricarea componentelor critice de siguranta folosind un robot pentru a inlocui unele operatiuni manuale din cadrul controlului procesului. Un test de teren va fi efectuat la TWI pentru a testa sistemul, inclusiv functionarea robotului de lipire, servicii de planificare a operatiunilor de margine, un serviciu cloud central, un serviciu de invatare, un serviciu de mediu inteligent, un serviciu de interventie in caz de probleme si un serviciu de identitate de management al securitatii .

TWI este, de asemenea, implicat in furnizarea unui banc de test pentru retelele private 5G care pot functiona la sediul intreprinderilor, organizatiilor si guvernelor pentru a satisface nevoile de date si comunicare. Aceste retele sunt pe deplin sub controlul organizatiei de operare pentru a conecta oameni, masini, vehicule, senzori si alte dispozitive. Solutiile de retea privata sunt concepute pentru a oferi o comunicare bidirectionala robusta si rentabila a datelor intre mai multe dispozitive LTE / 5G si aplicatiile din centrul de date pentru clienti sau in cloud, servind cazurile de utilizare end-to-end pentru aceste dispozitive.

Puteti afla mai multe despre 5G aici si puteti afla mai multe despre proiectul 5G-ERA aici.

Proiectul 5G-ERA a primit finantare din programul Uniunii Europene de cercetare si inovare Orizont 2020 in temeiul acordului de finantare nr. 856691