Skip to content

Sesiune Q&A cu Alexander Kühne de la Intertech

Wed, 24 March, 2021

Cu sediul in Olanda, Intertech a fost fondata in 1986 si este experta in transmisia puterii si a produselor de control al miscarii. Lucrand in industrii care variaza de la productia petrochimica si de energie electrica la aplicatii marine si alte aplicatii industriale mai generale, acestea reprezinta un numar de producatori renumiti din intreaga lume, furnizand si producand, de asemenea, materiale de frecare si lagare compozite pentru aplicatii marine si offshore.

Ne-am facut timp sa vorbim cu Alexander Kühne, de la Intertech, pentru a afla mai multe despre ceea ce fac si cum functioneaza alaturi de TWI.

 

Intertech ofera o gama larga de servicii catre industrie, ne puteti spune rapid mai multe despre ceea ce face compania si despre modul in care serveste industria?

Intertech reprezinta companii din intreaga lume sa distribuie produse care variaza de la componentele de transmisie a puterii la standurile de testare, precum si sa ofere consultanta tehnica si transfer de cunostinte, pe care le realizam alaturi de TWI.

 

In calitate de companie, aveti o experienta excelenta in industria maritima si generarea de energie electrica, dar lucrati si mai mult si in industria auto. Ne puteti spune mai multe despre ramificarea si cum ajutati la progresul tehnologiilor auto?

Evident, suntem intr-un moment interesant pentru industria auto, cu tendinta catre masinile alimentate cu baterii care se misca intr-un ritm din ce in ce mai mare. Provocarile pentru producatorii de automobile traditionale, precum si pentru noii veniti pe piata in ceea ce priveste trenul electric (de exemplu, tavile pentru baterii) sunt in crestere, iar cunostintele si prezenta extinse ale TWI in aceasta lume sunt foarte benefice.

 

Mentionati ca cunostintele TWI sunt utile pentru Intertech, puteti explica cum am inceput sa lucram impreuna si ce ofera colaborarea?

Mai intai am inceput sa facem vizite comune clientilor la inginerii de sudura, unde am putut afla despre procesele lor, posibilele probleme si dorintele de imbunatatiri sau de noi dezvoltari.

Cu toate acestea, mai recent, Covid a pus capat acestui lucru deocamdata, iar acum facem intalniri online cu potentiali membri sau parti interesate pentru industria comuna si proiecte directe pentru clienti individuali.

 

Cum credeti ca aceasta lucrare aduce beneficii clientilor TWI?

In opinia noastra, cel mai benefic lucru este oportunitatea pentru companii si, in special, pentru inginerii lor de sudura, de a avea o optiune independenta „go-to” pentru cunostinte si sfaturi. Poate fi vorba de probleme zilnice sau mai aprofundate atunci cand, de exemplu, se dezvolta un nou produs sau este necesara analiza esecurilor.

 

Ce spuneti de viitorul Intertech si TWI, exista ceva remarcabil in curs de desfasurare despre care sa poti vorbi?

Evident, vedem mult potential pentru unele dintre metodele traditionale de imbinare cu care TWI are o experienta indelungata. De exemplu, exista inca o multime de aplicatii neatinse pentru sudarea prin frecare. Suntem deosebit de incantati de noua CoreFlow si sudarea prin frecare a capacitatilor din otel.

Exista o multime de noi dezvoltari in acest moment, indiferent daca este vorba de electrificare sau de gasirea de noi aplicatii pentru diferite capacitati de sudare si suntem mandri ca putem lucra cu TWI pentru a progresa aceste progrese in intreaga industrie.