Skip to content

FORGE Project are un nou website

Thu, 28 January, 2021

S-a lansat un nou site dedicat pentru a sprijini si furniza informatii despre Proiectul FORGE.

Proiectul isi propune sa dezvolte acoperiri de protectie eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a oferi stabilitatea chimica necesara, duritatea si proprietatile de bariera impotriva gazelor pentru o serie de aplicatii provocatoare.

Aceste acoperiri se vor baza pe noi materiale compozitionale complexe (CCM), incluzand atat aliaje metalice (CCA), cat si ceramice (CCC) si ar satisface nevoile industriei de a imbunatati capacitatile de toleranta ale materialelor structurale de baza la deteriorarea mecanismelor precum eroziunea, coroziunea , oxidarea suprafetei si fragilitatea hidrogenului.

Acest lucru ar imbunatati procesele precum recuperarea caldurii reziduale, captarea carbonului, chimia proceselor alternative si procesele cu energie ridicata pentru a creste productia si eficienta, reducand in acelasi timp emisiile de gaze cu efect de sera pentru industrii precum otelul aluminiu si ceramica.

Utilizarea acestor acoperiri pentru a imbunatati durata de viata a materialelor va contribui la reducerea costurilor, la cresterea eficientei energetice si la reducerea emisiilor de CO2.

Puteti afla mai multe despre acest proiect de colaborare pe site-ul web FORGE aici.

 

Acest proiect a primit finantare din programul Uniunii Europene de cercetare si inovare Orizont 2020. Acordul de subventionare 958457