Skip to content

Provocarile ghetii in industria aerospatiala

Tue, 08 September, 2020

Prevenirea ghetii pe aeronave este o problema critica de siguranta. Strategiile active de atenuare a ghetii sunt mature din punct de vedere tehnologic, dar adauga complexitate si greutate. Prevenirea acumularii de gheata prin acoperiri pasive este un domeniu care ofera beneficii considerabile, dar confera si provocari semnificative.

Scopul proiectului Icemart finantat de InnovateUK este de a aborda aceste provocari si de a reduce nevoia de gestionare activa a ghetii. Consortiul proiectului, care include TWI, CAV-AT, BAe Systems, Promethean Particles, Opus Materials Technologies, Innvotek si LSBU, utilizeaza nano-tehnologie si se bazeaza pe tehnologia de inovare brevetata pentru a depasi binecunoscuta fragilitate a acoperirilor nanostructurate folosind noi aditivi care pot fi incorporati in invelisurile conventionale pentru aviatie.

Testarea functionala a acestor acoperiri este critica, dar si costisitoare. Cu toate acestea, partenerii au dezvoltat o abordare inovatoare a testarii tunelului de vant cu gheata (IWT). Prin dezvoltarea unui model IWT personalizat, optimizam procesul. Modelul nostru IWT permite testarea imbunatatita, mai putin timpi morti, cu scopul de a urmari rapid dezvoltarea tehnologiei de acoperire Icemart.

Puteti afla mai multe vizionand acest scurt videoclip sau vizitand site-ul web Icemart.

Proiectul Icemart este finantat de Innovate UK cu numarul de referinta 105773