Skip to content

Ar putea sectorul geotermal sa rezolve criza energiei?

Thu, 14 April, 2022

Preturile gazelor au crescut dramatic in Europa incepand cu vara anului 2021, din cauza unor factori precum iarna rece din Europa din 2020, evolutia economica a pandemiei de Covid-19 si, mai recent, ca urmare a invaziei Ucrainei de catre Rusia.

Cu toate acestea, aceasta asa-numita „criza energetica” este de fapt o „criza a gazelor”, iar un nou blog al consortiului Proiectului GEOSMART demonstreaza cum energia geotermala ar putea fi solutia la aceasta problema.

Articolul, pe care il puteti vedea mai jos, explica modul in care preturile geotermale au ramas statice si ca centralele geotermale ofera cel mai mare factor de capacitate dintre orice tehnologie de generare a energiei electrice.

In plus, geotermia ofera beneficii suplimentare ca parte a unui sistem integrat, cum ar fi stocarea termica pentru incalzire.

Avand in vedere ca barierele actuale pentru o adoptare mai larga sunt in primul rand economice si de reglementare, articolul prezinta, de asemenea, cativa pasi cheie care ar creste acoperirea energiei geotermale si ar reduce dependenta Europei de gaz.

Puteti vedea articolul integral, mai jos:

Energy Prices - the geothermal answer - pdf - 6mb

Puteti afla mai multe despre Proiectul GEOSMART pe site-ul dedicat proiectului aici.

 

Proiectul GEOSMART a primit finantare din programul de cercetare si inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene. Acord de finantare 818576.